21 d’octubre del 2013

La Bòbila ret homenatge a Vázquez Montalbán

[L'H digital, 21 d'octubre de 2013]



Es commemoren els deu anys de la seva mort

La biblioteca de la Bòbila ha preparat tot un seguit d’activitats per retre un homenatge a l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán, quan es compleixen 10 anys de la seva mort. Entre d’altres, han organitzar una ruta literària per Barcelona, una exposició bibliogràfica. Vázquez Montalbán està considerat el pare de la novel·la negra espanyola i té forts lligams amb la biblioteca de la Bòbila.
La biblioteca ha preparat una exposició bibliogràfica de l'obra de Manuel Vázquez Montalbán amb els fons de la Bòbila, que es poden consultar en la publicació electrònica "10 anys sense Manuel Vázquez Montalbán". A més, la biblioteca ha organitzat, pel dissabte dia 19 d’octubre, una ruta literària per la Barcelona de Pepe Carvalho, que s’acostarà fins els carrers del barri del Raval lligats a la vida de Manuel Vázquez Montalbán i que són també els escenaris de les històries del detectiu creat per l’autor, Pepe Carvalho.
Segons Jordi Canal, director de la biblioteca, a Vázquez Montalbán “se’l pot considerar el pare de la novel·la negra espanyola. També de la novel·la negra mediterrània, i ha influït decisivament en autors com Jean-Claude Izzo, Andrea Camilleri o Petros Màrkaris. Fins i tot aquesta influència ha arribat a l'Amèrica Llatina”
Es dona la circumstància que just ara fa deu anys, a la Bòbila s’esperava la presència de Vázquez Montalbán, que havia de venir a presentar la publicació elaborada per la biblioteca “Pepe Carvalho i els llibres”, però la seva mort a Bangkok ho va impedir.
Canal ha afegit que la Bòbila comparteix una visió del món similar a la de Manuel Vázquez Montalbán, “perquè ens va deixar un personatge impagable com és Pepe Carvalho i perquè "se vive solamente una vez, hay que aprender a vivir y a querer..."


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative