21 d’octubre del 2013

El Premi Internacional de Novel·la Negra L'H Confidencial rep 82 originals

[L'H digital, 21 d'octubre de 2013]


L'obra guanyadora es donarà a conèixer el mes de gener i el lliurament del premi es farà el mes de març

A la vuitena edició del Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial s’hi han presentat 82 originals dels quals en sortirà l’obra guanyadora. El premi es lliurarà el 29 de març a La Bòbila, però el títol i el nom de l’autor no es coneixeran fins al mes de gener.  
La procedència dels 82 participants és ben diversa. 26 són de Catalunya, dels quals n’hi ha dos de L'Hospitalet; 46 procedeixen de la resta d’Espanya (Canàries, Madrid, País Valencià, Andalusia, Aragó, Mallorca, Castella la Manxa, Castella-Lleó, País Basc, Extremadura, Cantàbria i Galícia). Els altres 10 són de l’Amèrica Llatina (Mèxic, Cuba, l’Argentina, Colòmbia, Veneçuela i l’Uruguai).
El castellà és la llengua majoritària de 72 dels originals presentats i 10 han estat presentats en català. No obstant, aquests últims han crescut considerablement respecte a l’any passat, en què només se n’hi van presentar tres en català. També s’ha incrementat el nombre de participants, ja que l’any passat en van ser 78.
Un lector especialitzat farà la tria de les millors novel·les i deixarà la decisió final en mans d’un jurat presidit pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet i format per la responsable de Biblioteques de L’Hospitalet, un representant de Roca Editorial, el director de la Biblioteca la Bòbila i lectors del Club de lectura de novel·la negra de la biblioteca.
El veredicte es farà públic el pròxim mes de gener i el lliurament del premi es farà a la Bòbila el 29 de març. La dotació del premi és de 12.000 euros.
El Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial es va instituir el 2007 i els guanyadors de les edicions anteriors són: Ley garrote, de Joaquín Guerrero-Casasola (2007), Retrato de familia con muerta, de Raúl Argemí (2008), El baile ha terminado, de Julián Ibáñez (2009), Caminos cruzados, d’Erlantz Gamboa (2010), Las niñas perdidas, de Cristina Fallarás (2011), La llamada de un extraño, de Rafael Alcalde (2012) i El asesinato de los marqueses de Urbina, de Mariano Sánchez Soler (2013).
El Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial el convoquen conjuntament l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial i és promogut per la Biblioteca la Bòbila.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative