29 de juliol del 2013

Fons especials i recursos bibliogràfics digitals a les biblioteques públiques de Catalunya

[BiD, 30, juny de 2013]

Jordi Llobet Domènech
Responsable de Treball Bibliogràfic
Servei de Biblioteques. Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya
Cap de la Secció de Serveis Bibliotecaris
Gerència de Serveis de Biblioteques. Diputació
de Barcelona
Eva Matamoros
Tècnica de Treball Bibliogràfic
Servei de Biblioteques. Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya
Gènerenegre.net (La Bòbila web). Biblioteca La Bòbila de L'Hospitalet de Llobregat
La Biblioteca La Bòbila és ben coneguda arreu per especialitzar-se en gènere negre i policíac, fet que s'evidencia en l'interès i amplitud del seu fons bibliogràfic i documental, així com pels nombrosos blogs que ha creat els darrers anys al voltant d'aquests temes.
 Gènerenegre.net
Figura 5. Gènerenegre.net
 De la multitud de recursos digitals que ofereix la Biblioteca (10 recursos sobre diferents aspectes del gènere negre i policíac), creats des de l'any 2000, podríem destacar els blogs La Cua de Palla, on es troba tota la informació sobre aquesta interessant col·lecció de novel·la negra en català; La Barcelona de Méndez, un recorregut virtual per la Barcelona que apareix a les novel·les de González Ledesma; la Cartellera Noir, amb cartells, fulletons, jornades i altres esdeveniments relacionats amb aquest gènere, i Pepe Carvalho i els llibres, que fa un recorregut sobre Vázquez Montalbán. Per facilitar-ne la consulta, el conjunt dels recursos estan reunits a la pàgina La Bòbila web.
La feina documental duta a terme des de la Biblioteca al llarg d'aquests anys s'ha convertit en un centre de referència per a afeccionats, estudiosos i escriptors de novel·la negra i policíaca. Podeu conèixer en detall el projecte en el document Política de desenvolupament de la col·lecció del fons especial de gènere negre i policíac.
(...)

Llegeix l'article complet a: http://bid.ub.edu/30/llobet.htm

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative