18 d’abril del 2013

L'activista Gigi Ibrahim explica la revolució d'Egipte a la biblioteca de La Bòbila

[L'H digital, 18 d'abril de 2013]


En una xerrada organitzada per l'entitat En Lluita L'H

Es va convertir en una de les veus imprescindibles per saber el que passava quan a principis del 2011 milers de persones van sortir al carrer i van ocupar la plaça Tahrir a El Cairo. Gigi Ibrahim va ser-hi, i el seu testimoni la va convertir fins i tot en protagonista d’una portada de la revista Time, que la va qualificar com una de les líders de Tahrir.

La blogger i activista política Gigi Ibrahim va ser aquest dimecres 17 d’abril a la biblioteca de La Bòbila, convidada per l’entitat En Lluita L’H. Allà va explicar com, més enllà del soroll mediàtic dels primers mesos, la revolució a Egipte continua fent passes per aconseguir els seus objectius. “Encara hem de veure els resultats de les revolucions, però ja hi ha diferències importants.A Egipte s’han creat més de tres-cents sindicats de treballadors, cosa impensable abans, i han nascut nous partits polítics.”

Ibrahim va parlar també del paper que han tingut les dones en les revoltes àrabs. En contra dels tòpics, va dir, “les dones han tingut un paper molt important a les revoltes. Precisament perquè les dones són un pilar fonamental a la societat, se les vol tenir controlades. Si elles es rebel·len les coses canvien molt més. És per això que s’utilitza la violació com a forma de repressió contra les dones”.

Durant la xerrada, Gigi Ibrahim va fer una radiografia de la situació actual a Egipte, i va remarcar que la revolució encara no ha acabat. “No hi ha cap revolució que s’acabi en 18 dies ni en 18 mesos, ara s’avança a un altre ritme i d’una manera diferent, però el més important és que la gent s’organitza i treballa en equip.”

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative