4 de març del 2013

S'actualitza el Google Map Mons Negres

[L'H digital, 4 de març de 2013]


Un servei de la Biblioteca la Bòbila

La Biblioteca la Bòbila ha actualitzat el Google Map Mons Negres, un servei posat en marxa ara fa cinc anys. Permet localitzar les llibreries i biblioteques dedicades al gènere negre d’arreu del món amb un sol clic. És un pol d’atracció tant pels amants de la novel•la negra com per preparar un viatge en busca de la pel•lícula negra perduda.
La Biblioteca la Bòbila és una referència europea pel que fa al gènere negre. Des de fa anys dona difusió a tot allò que té a veure amb el món de la literatura i el cinema negre. Dels molts projectes posats en marxa s’acaba d’actualitzar el Google Maps Mons Negres.

Va néixer el 2008 amb la intenció de posar en el mapa mundial la ubicació exacta de les llibreries, biblioteques i equipaments dedicats al gènere negre. A través de google podem veure unes icones que mostren el lloc exactedel món on trobar el que volem. Segons el continent tenen un color determinant per fer més fàcil l’accés a l’usuari.

El director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal, ha dit que “ depenent dels continents hi ha un color diferent. Els equipaments bibliogràfics són en color groc, en color verd hi ha les llibreries europees, en color blau les americanes i les d’Austràlia que tenen un color fúcsia”.
Les llibreries que han tancat arreu del món, majoritàriament per la crisi, també tenen la seva icona per informar a l’aficionat de la seva desaparició.

Jordi Canal ha explicat que “llibreries i centres bibliogràfics són a l’abast. Busques una cosa determinada en un lloc determinat i pots trobar-ho. A més, si t’organitzes unes vacances pots saber on trobar allò que busques en el lloc on vas”.

“Si vas a Amsterdam o a Londres, per posar un exemple, sabràs quina biblioteca especialitzada hi ha allà”, ha afegit Canal. El Google Map Mons Negres ha rebut quatre centes mil visites i és un dels recursos digitals de la Biblioteca la Bòbila més visitats.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative