3 de desembre del 2012

Juan Nebot i Jorge Bueno, guanyadors del concurs de Microrelats Negres

[L'H digital, 3 de desembre de 2012]

Han participat 240 persones amb 640 relats


“Tan solo un instante después de comprender que las joyas eran falsas, descubrió que no todas las rubias són estúpidas”. Amb aquest microrrelat, Jorge Bueno, veí de Sant Boi, s’ha endut el premi del jurat de la tercera edició del concurs de microrelats negres que organitza la biblioteca de La Bòbila.
Han participat 240 persones, que han enviat un total de 640 relats a través de les xarxes socials, Facebook, i Twitter. L’única condició és que les històries no podien superar els 140 caràcters, incloent-hi el “hashtag” #relatsnegres.

S’han atorgat dos premis, el del jurat, i el del públic, que ha estat per a Juan Nebot, que va enviar el seu microrelat des de Castelló: “Nada más verla, se abalanzó sobre ella. Eran demasiados años esperando una avenganza. Por fin el lobo probó a su caperucita.”

Els guanyadors han obtingut un premi consistent en un lot de llibres de gènere negre de l’editorial RBA. A més, tots els participants rebran un llibre digital que recull tots els relats que han participat.
Tercera edició

Aquesta ha estat la tercera edició del concurs de microrelats negres de la Bòbila, que poc a poc s’està consolidant com una cita original i imprescindible per a aquelles persones aficionades a la novel·la negra i usuàries de les xarxes socials. La iniciativa es va estrenar al febrer de 2011 i poc a poc ha anat guanyant adeptes.

El jurat està format pel comissari de BCNegra, un responsable de Foment de la Cultura, un responsable de Biblioteques de L’Hospitalet, el director del centre cultural La Bòbila, el director de la biblioteca de La Bòbila i un membre del club de lectura de novel·la negra.

El guanyador del públic s’escull per votació popular a través del blog de La Bòbila o bé clicant “m’agrada” en el cas dels relats enviats a través del Facebook del centre cultural La Bòbila. A continuació un deixem un recull dels microrelats més votats pel públic.

5è classificat, @jmnllena: “Cerró la puerta al salir. Partió la llave inhabilitando la cerradura. Se había separado unos pasos cuando regresó desencajado”

4t classificat, Rachel Isindahouse: “Se me ponía dura imaginando cuándo y quién lo encontraría. El ámbar de las farolas aceitaba la Rambla. Cuando el hedor, las moscas”

3r classificat, Albert Martín: La jaqueta grisa i la camisa blanca combinaven perfectament amb aquella taca de sang que emanava del seu estòmac. Allò era morir amb estil”

2n classificat, Luís Miguel Guege: “La vida siempre lo atropelló, y la muerte también”.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative