5 de desembre del 2012

Exposició '125 anys de Sherlock Holmes' a la Biblioteca Joan Oliva


La mostra es pot visitar fins al 7 de gener i es fa conjuntament amb la biblioteca La bòbila de l'Hospitalet


A partir d'aquesta setmana i fins al 7 de gener, la Biblioteca Joan Oliva, juntament amb la Biblioteca La bòbila de l'Hospitalet, dedica una exposició al personatge més popular de Sir Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes. 

La mostra, que porta per títol Per saber-ne més de Sherlock Holmes, es compon d'una exposició sobre el personatge i la difusió de les publicacions del Círculo Holmes, que està formada per llibres sobre el detectiu més conegut de la història literària i que formen part de l'extensa col·lecció d'aquesta associació d'aficionats i col·leccionistes del personatge de Conan Doyle. 

Al llarg d'aquest any 2012 es commemora el 125è aniversari del Sherlock Holmes, des que l'any 1887 es va publicar la primera entrega d'aquesta sèrie: Estudi en escarlata. Va aparèixer al Beeton's Christmas Annual el mes de novembre d'aquell any i Conan Doyle, que la va escriure en tres setmanes durant el 1886, va aconseguir cobrar 25 lliures pels drets sobre el relat. 

Des de llavors són innumerables els documents que s'han realitzat relacionats amb el Sherlock Holmes i el seu inseparable Dr. Watson: llibres, pel·lícules, sèries, estudis sobre el personatge i el seu autor, fins arribar al darrer Sherlock que es va publicar durant aquest mateix 2012:Sherlock Holmes i la conspiració de Barcelona

La Biblioteca Joan Oliva, coorganitzadora d'aquesta activitat, disposa d'un fons especialitzat en el Gènere negre i policíac en el qual es troben multitud de novel·les, biografies i llibres temàtics relacionats amb aquesta matèria, a més de pel·lícules i còmics. 

La voluntat de la Biblioteca és esdevenir en referent d'aquest gènere, juntament amb la Biblioteca La bòbila de l'Hospitalet, i per aquest motiu es dinamitza aquest fons des del bloc de la biblioteca, on té la secció Gènere negre, i mitjançant la publicació de recursos propis, com per exemple la Guia de lectura negra

Més informació sobre Sherlock Holmes: 
Sherlock Holmes a les Biblioteques 
Sherlock Holmes a Pinterest

 
 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative