16 de novembre del 2012

Presentació de la novel·la 'Catalonia Paradís', de José Vaccaro



Divendres, 16, a la Biblioteca la Bòbila


L’escriptor barceloní José Vaccaro presenta divendres, 16 de novembre, a les set de la tarda, a la Biblioteca la Bòbila, la seva quarta novel·la, Catalonia Paradís. L'escriptor barceloní és també membre del Club de Lectura de Novel·la Negra de la Biblioteca la Bòbila.
José Vaccaro és ún arquitecte i advocat barceloní nascut el 1945. Durant deu anys va ser funcionari i ell mateix ha afirmat que el seu origen, la seva formació professional i l’experiència acumulada en aquests àmbits queden ben reflectits en la seva obra literària. És un amant de la novel·la negra des de sempre, de les seves trames, ubicacions i situacions argumentals.
La seva primera novel•la va ser Ángeles Negros, on mostra un cert desencís envers els poders públics que, segons Vaccaro, en declaracions a LHdigital, “només pensen en augmentar el seu poder i, si pot ser, quedar-s’hi molt de temps”.
El personatge protagonista de totes les seves obres és el detectiu Juan Jover equidistant del Carvalho de Vázquez Montalbán i del Méndez de González Ledesma. Jover prové del franquisme i està orgullós del seu passat.
Vaccaro no defuig els temes espinosos en les seves obres i la pederàstia, el canibalisme i el cinema snuff han estat els arguments de les seves tres primeres novel·les. A Catalonia Paradís, l’administració catalana no surt massa ben parada i les trames, els personatges i els noms ficticis són fàcilment reconeguts pel lector.
José Vaccaro ha assenyalat que “sempre havia escrits cosetes, però és des de fa cinc anys que m’hi dedico més a fons. Gairebé estic traient una novel·la cada any”.
L’escriptor barceloní ha indicat que Catalonia Paradís “és un reflex del món que he conegut com advocat i arquitecte. Comissions, prebendes i gent que només mira pel seu propi interès”. Vaccaro ha afegit que “a les meves novel·les sempre tracto temes d’actualitat que d’una manera o una altra he vist i he conegut. Hi ha un personatge que jo anomeno 'El Conseguidor', que és el comissionista entre el polític i l’empresari, personatge clau en les requalificacions de terrenys”.
Respecte del detectiu Juan Jover, protagonista de les seves obres, diu que “és una mostra difuminada de molta gent que conec però posant un tamís perquè ningú se senti reconegut”.
Vaccaro acaba de treure al carrer la seva cinquena novel·la on el detectiu Juan Jover torna novament a ser el protagonista, Tablas, on els paradisos fiscals i la fuita de capitals adquireixen tot el protagonisme.
Per la seva banda, el director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal, ha dit que “Vaccaro és un excel·lent narrador de novel·la negra. Un gran apassionat d’aquest gènere literari i el coneixem molt bé perquè és membre del nostre Club de Lectura de Novel·la Negra”.
Canal ha afegit que “el Club de Lectura ens permet xerrar, debatre i aportar diferents punts de vista sobre una mateixa novel·la i descobrir promeses literàries que ja són una realitat com és el cas de José Vaccaro”.
Canal creu que “qui no conegui Vaccaro té una bona oportunitat en la presentació que farem divendres, 16, del seu llibre Catalonia Paradís”.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative