3 de maig del 2012

L'escriptor James Ellroy protagonitza el cicle de cinema negre de la Biblioteca la Bòbila

[digital-h.cat, 3 de maig de 2012]


Cada dijous a partir de les 19 hores

La Biblioteca la Bòbila ret homenatge aquest mes de maig a la figura de l'escriptor nordamericà de novel·la negra James Ellroy, autor de la mundialment coneguda L.A. Confidencial.

Cada dijous d'aquest mes, la biblioteca projectarà una adaptació cinematogràfica de les novel·les d'Ellroy, tot començant avui 3 de maig amb Cop, con ley y sin ella, del director James Harris, que en els seus inicis professionals va participar en el gran clàssic Atraco perfecto, d'Stanley Kubrick.

El director de la Bilioteca la Bòbila, Jordi Canal, ha dit que en aquest cicle d'homenatge Ellroy, han obviat voluntàriament pel·lícules com L.A. Confidencial, o La Dalia Negra, basades en els dos llibres més coneguts de l’autor, per fixar-se en films menys coneguts però que reflecteixen molt bé la ploma d'Ellroy. Canal, considera que Ellroy és un dels “grans escriptors de novel·la negra de tots els temps, a l’alçada de Dashiell Hammett o Raymond Chandler però amb la diferència que és contemporani nostre i escriu sobre temes actuals”.

Ellroy, escriu habitualment per a setmanaris o revistes mensuals i alguns d’aquests relats són els que s’han portat al cinema. Les seves obres segueixen el patró clàssic de la literatura negra però amb temes i circumstàncies molt actuals.

Jordi Canal ha explicat que amb aquest cicle es vol donar a conèixer el món d’Ellroy, que “gira al voltant de la policia i la corrupció, els llibre reflecteixen aquest món tancat que té vida pròpia al marge de la societat”.

Les següents pel·lícules que s'oferiran en aquest mes de maig en homenatge a l'obra de James Ellroy seran Rèquiem por Brown (dia 10), la primera novel·la de l'autor, Dark Blue (dia 17) i Dueños de la calle (dia 24).


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative