21 de gener del 2012

Petros Markaris, Anne Perry, Patrick Bard i Lorenzo Silva seran al BCNegra

[Regió 7, 21 de gener de 2012]

El grec Petros Márkaris, la reina de la novel·la de detectius, Anne Perry, l'autor de Huérfanos de sangre, Patrick Bard, i el madrileny Lorenzo Silva seran alguns dels participants en la setena edició del festival de novel·la negra de Barcelona BCNegra, que se celebrarà del 2 a l'11 de febrer. El comissari del certamen, el llibreter Paco Camarasa, va explicar ahir que la trobada homenatjarà el primer director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, David Martínez Madero, que va morir el gener de l'any passat.

Camarasa, ànima de la llibreria Negra y criminal, de la capital catalana, va convidar els aficionats del gènere i el públic en general a assistir al festival, on "podran descobrir les pistes necessàries per cometre el crim de la lectura". Amb un pressupost que ha tingut una retallada del 3 %, Camarasa va destacar la col·laboració amb l'empresa privada i amb institucions com les biblioteques municipals i els clubs de lectura juvenil. També va remarcar la col·laboració de 36 editorials, més que en edicions anteriors, entre les quals figura Alba, del grup Edicions de Prensa Ibérica, al qual també pertany el diari Regió7.

Així mateix, s'ha organitzat a la Biblioteca Jaume Fuster una exposició sobre Gimlet, una revista sobre novel·la negra que va dirigir Manuel Vázquez Montalbán. A la Biblioteca Arús es mostrarà, per primera vegada ordenada i classificada, la col·lecció Joan Proubasta sobre Sherlock Holmes, una de les millors del món sobre el tema.

Pel que fa al Premi Carvalho, que en edicions anteriors l'han obtingut autors com Henning Mankell, PD James i Michael Connelly, Camarasa va indicar que recaurà en Petros Márkaris, un dels representants de l'anomenada novel·la negra mediterrània.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative