12 de gener del 2012

‘Las niñas perdidas' va ser la novel·la més prestada durant el 2011

[digital-h.cat, 12 de gener de 2012]


A la Biblioteca la Bòbila

 'Las niñas perdidas', de Cristina Fallarás, l'última guanyadora del premi L'H Confidencial, ha estat el llibre més prestat per la Biblioteca la Bòbila durant l'any 2011. De la llista dels llibres més prestat durant el darrer any destaca que la majoria de les novel·les de gènere negre i policíac preferides pels usuaris de la biblioteca han estan escrites per dones.
Com cada any la Biblioteca la Bòbila ha fet pública la llista de les 25 novel·les negres i policíaques més prestades durant l'any anterior. Una llista que ajuda a veure les tendències lectores dels usuaris de la biblioteca dins del gènere negre i policíac.

Els onze primers títols de la llista dels més prestat són llibres escrits per dones, entre ells es troben l'ultima novel·la guanyadora del premi L'H Confidencial, Las niñas perdidas, de Cristina Fallaràs, Las grietas de Jara, de Claudia Piñeiro, o Las hijas del frío, de Camilla Läckberg. Normalment la majoria dels autors de gènere negre i policíac acostumen ser homes, això no vol dir que no hi hagi grans autores de novel·la negre.

Jordi Canal, director de la Biblioteca la Bòbila, destaca la presència d’11 dones en la llista de les 25 novel·les més prestades, "això vol dir que les dones han entrat d'una manera massiva a escriure novel·la negre i que també són molt llegides".

Canal assenyala que els autors espanyols s’han consolidat i tenen la mateixa presència que els nòrdics, que des de fa uns anys han entrat fort en aquest gènre. "El boom de la novel·la negra d'autors de països nòrdics significa un canvi de tendència ja que fa uns anys predominava la presència dels autors nord-americans i de forma sistemàtica també entren en les llistes de més llegits els autors del país".

El director de la Biblioteca afegeix que els usuaris de l’equipament coneixen molt bé tot allò que te a veure amb la novel·la negra i policíaca, una mostra d’això és que la segona novel·la més prestada Las grietas de Jara, és de Claudia Piñeiro, una autora argentina que a Espanya es pràcticament desconeguda i que ha tingut molt d’èxit entre els lectors de la biblioteca.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative