31 de gener del 2012

Exposició Detectant detectius a la Biblioteca Jaume Fuster.

[Biblioteques de Barcelona, 30 de gener de 2012]




30 anys després. obrim la caixa forta de la revista Gimlet


Del 2 de febrer a l'11 de març, es podrà veure a la Biblioteca Jaume Fuster l'exposició Detectant detectius, una mostra al voltant de la revista barcelonina Gimlet (1981-1982) que compta amb originals de còmic de Mariel Soria i Andreu Martín.

La revista Gimlet neix el 1981 sota la direcció de Manuel Vázquez Montalbán, i en catorze números reuneix el bo i millor de cada casa. La seva principal virtut passa per esbossar, des de l'entusiasme, un ampli retrat robot del gènere negre. En anys de la transició política, en temps revolts de reivindicació i descoberta, tota una banda semiclandestina d'escriptors, periodistes i dibuixants declaren el seu sincer enamorament per un gènere popular i de bon llegir que camufla una estructura potent i pot incloure-ho tot. L'homenatgen i el reivindiquen com a històric i contemporani, intel·lectual i físic (sexe, trompades i contundència al costat de la pedra esmolada del raciocini), a vegades conservador, a vegades social i a vegades fins i tot socialista, però sempre compromès i divertit, precisament per la llibertat donada a processos tan vitals com observar i pensar: en llibertat els humans tibem el fil de les pistes com els gats juguen amb els cabdells que rodolen per terra.

La inauguració de l'exposició serà el dijous 2 de febrer, a les 18.30 h, a càrrec de Paco Camarasa. A les 19 h, hi haurà la taula rodona, moderada per Joaquim Noguero, Un altre Gimlet, sisplau, amb la participació de Jordi Canal, Andreu Martín, Frederic Pagès, Francesc Salgado i Mariel Soria.

Organitza: Biblioteques de Barcelona
Comissariat: Paco Camarasa, comissari de la BCNegra
Originals de còmic: Mariel Soria, amb guió d'Andreu Martín
Col·lecció de la revista Gimlet: Biblioteca La Bòbila de l'Hospitalet
Coordinador: Joaquim Noguero

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative