30 de gener del 2012

El moviment del 15M es fa poesia

[digital-h.cat, 30 de gener de 2012]


La Bòbila acull la presentació del llibre ‘Poetas del 15M'

Ja fa mesos que tot un seguit de persones vinculades amb les mobilitzacions del 15M van començar a posar en vers la seva indignació i les seves reivindicacions de democràcia real. Primer, es van recollir els versos d’aquests poetes (alguns escriptors professionals, altres amateurs) es van un blog: http://www.poetasdel15demayo.blogspot.com/.
 
Ara l’editorial Seneca ha publicat un llibre: ‘Poetes del 15M’, que agrupa una part d’aquesta producció literària.
 
El llibre recull un centenar de veus de diferents ciutats i països, inspirades en les places, les manifestacions i la lluita per la democràcia real. El volum té dues-centes trenta pàgines i els poemes, per voluntat expressa dels autors, es presenten per ordre alfabètic i no van signats. Abel E. Cantero, Francisco Serrano Rodríguez, Paco Cerezo i Luis Vea García.
 
Al blog www.poetasdel15demayo.blogspot.com es poden consultar els poemes i també es poden continuar enviant de nous. També en aquest blog s’anirà informant de les pròximes presentacions del llibre.

1 comentaris:

  1. Quatre poetes? Juraria que n'hi havia sis. Bé, potser és un tema de retallades... (sol·lució: Mag Márquez i José Icaria -a la foto hi surten- també hi eran i van contribuir amb la seva compromesa i desinteressada poesia).
    Un aclariment: Poesia compromesa i solidaria, sí; maniobres orquestals a la foscor de la editorial séneca, no. Aquesta és la postura d'una part important dels poetes que compossem aquesta antologia, i per descomptat, del qui la subscriu.

    ResponElimina

 
Google Analytics Alternative