13 de desembre del 2011

Gènere negre en 140 caràcters

[digital-h.cat, 13 de desembre de 2011]


Ginger Cayena, amb el Premi del Jurat; el valencià Francesc Barberà, en la categoria de videorelat; i el mexicà Francisco Gallardo, en la categoria de Premi del Públic han estat els guanyadors de II Concurs de Microrelats que han organitzat la biblioteca i el centre cultural de la Bòbila

Els participants havien de participar amb un relat de, com a màxim, 140 caràcters. Enguany la novetat és que també es podia participar amb videorelats d’un màxim d’un minut de durada.

“Nou milímetres. Vuit trets. Set ferides. Sis gemecs. Cinc llàgrimes. Quatre disculpes. Tres amants. Dos excuses. Un sospir. Cap remordiment”. Aquest ha estat el millor microrelat segons el jurat del concurs.

“El momento más feliz de mi vida lo pasé a su lado, en la morgue”, ha estat el microrelat més votat per part del públic. El seu autor, Francisco Gallardo, afirma que li agrada molt escriure i que va enviar uns 10 relats a aquest concurs.

El videorelat guanyador es titula ‘L’assassina de la novel·la negra’. Un escriptor està plasmant sobre el paper una escena de novel·la negra en que es descriu l’escenari d’un crim. La singularitat és que l’escriptor és el protagonista de l’escena i mor d’un tret, igual que a la narració que està escribint.

L’autor Fracesc Barberà reconeix que es una gravació casolana. “L’assassina havia de ser la meva nòvia però la meva mare es va assabentar i va voler ser ella”.

La particular forma de lliurar els premis del concurs de Microrelats ha estat la realització d’un vídeo amb els relats guanyadors.

Els tres guanyadors s’han endut un mateix premi: un lot de llibres de gènere negre de l’editorial RBA.

Tots els relats es poden consultar al perfil de Facebook de la Biblioteca de la Bòbila.

Gènere negre i internet

Las Biblioteca de la Bòbila està especialitzada en gènere negre. A més d’una col·lecció important d’aquest gènere, d’un club de lectura i del ja famós premi literari ‘L’H Confidencia’, l’any passat, juntament amb el Centre Cultural de la Bòbila, van iniciar el concurs de microrelats.

Es tracta d’una iniciativa que vol promoure el gènere negre i policíac, i l’ús de les xarxes socials com a eina de creació literària.

Els relats s’havien d’enviar al Facebook de la biblioteca la Bòbila o a l’etiqueta “relatsnegres” de twitter. el requisit principal era que les històries tinguessin un màxim de 140 caràcters, el límit que estableix la xarxa social twitter.

Segons el director de la biblioteca La Bòbila, Jordi Canal, en els darrers s’ha consolidat molt la participació llatinoamericana en els diferents premis literaris que es convoquen a L’Hospitalet.

Paral·lelament, la qualitat de literària dels diferents certàmens que convoca la biblioteca La Bòbila també ha augmentat de manera significativa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative