13 de desembre del 2011

El gènere negre guanya autors aficionats

[L'Hospitalet, 259, 12 de desembre de 2011]

La segona edició dels Microrelats negres de la Bòbila aplega 600 participants de diferents països

El Segon Concurs de Microrelats negres de la Bòbila s'ha tancat enguany amb més de 600 participants de diferents parts del món. El certamen estrenava enguany categoria de videorelat, a més dels relats curts de 140 caràcters publicats a Facebook i a Twitter.

Per a donar a conèixer els guanyadors, en Centre Cultural la Bòbila ha publicat un vídeo on escenifica el microrelat més votat pel públic, i on s'inclou el vídeorelat guanyador, un curt de menys de 60 segons d'un jove valencià. La història, en aquest cas, ens mostra un escriptor de novel·la negra que és assassinat tal i com ho està escrivint. "Un vídeo molt cassolà", explica l'autor, Francesc Barberà, que confessa que "l'assassina és la meva mare". Per la seva part, el guanyador del premi del premi del públic, Francisco Gallardo, reconeix que hi va participar amb més de 10 relats.

El concurs l'organitzen el Centre Cultural la Bòbila, la biblioteca del mateix nom, especialitzada en gènere negre, i l'editorial RBA. Els guanyadors obtenen un lot de llibres de gènere negre i policíac.

Els microrelats guardonats

Premi del públic
"El momento más feliz de mi vida lo pasé a su lado. En la morgue". Francisco Gallardo. Guanajato (Mèxic)

Millor vídeorelat
La asesina de nobel·la negra. Francesc Barberà. Algemesí (València)

Premi del jurat
"9 mil·límetres, 8 trets, 7 ferides, 6 gemecs, 5 llàgrimes, 4 disculpes, 3 amants, 2 excuses, 1 sospir. Cap remordiment". @siragom

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative