3 d’octubre del 2011

Petros Màrkaris, VII Premi Pep Carvalho

[VilaWeb, 3 d'octubre de 2011]

L'escriptor grec visitarà Barcelona aquest octubre

L'escriptor grec Petros Màrkaris ha estat reconegut amb el VII Premi Pep Carvalho que s'atorgarà dins la BCNegra entre el 6 i l'11 de febrer del 2012. Màrkaris visitarà Barcelona el 24 d'octubre per promocionar la seva darrera novel·la, 'Amb l'aigua fins al coll' (Tusquets Editors), que és ambientada en la crisi grega actual. En català també es troben publicats: 'L'accionista principal' (Pagès editors, 2007) i 'Mort a Istambul' (Tusquets Editors, 2009).



El jurat en destaca que és un dels representants de la novel·la negra mediterrània. El premi recorda la figura de l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán. En aquest sentit, Tant Màrkaris com Montalbán fan que els seus personatges, Kostas Jaritos i Pepe Carvalho, siguin testimonis crítics de l’evolució i la transformació d’Atenes i Barcelona, dues ciutats que es converteixen en coprotagonistes de les seves novel·les, segons el comunicat del jurat. El jurat del premi és format per Sergio Vila-Sanjuán, Daniel Vazquez Sallés, Rosa Mora, Jordi Canal, Paco Camarasa i Juan José Arranz.



Petros Màrkaris va néixer a Istanbul el 1937. Després d’estudiar ciències econòmiques a Viena i Stuttgart, es va traslladar a Atenes, on viu actualment. Guionista de televisió i autor teatral, ha col·laborat en diversos guions del director de cinema grec Theo Angelopoulos, entre els que destaquen, La mirada d’Ulisses (1995) i L’eternitat i un dia (Palma d’Or al Festival de Cannes de 1998). També ha traduït a importants autors en llengua alemanya com Brecht, Goethe, Bernhard i Schnitzler. La fama li ha arribat amb la sèrie de novel·la negra protagonitzada pel comissari Kostas Jaritos.



Altres guanyadors del Premi Carvalho són: Andreu Martín, Ian Rankin, Michael Connelly, P.D. James, Henning Mankell i Francisco González Ledesma.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative