26 de març del 2011

Avui es lliura el premi L'H Confidencial a Cristina Fallarás

[canal-h.cat, 26 de març de 2011]


En una atmosfera típica del gènere negre

La Biblioteca la Bòbila acull aquesta tarda, a partir de les 19h, el lliurament del Premi L’H Confidencial 2011 a Cristina Fallarás pel seu llibre 'Las niñas perdidas'. L’acte es desenvoluparà en una atmosfera típica dels escenaris de la novel·la negra, amb una il·luminació i una ambientació pròpies del gènere.

Com que la trama de la novel·la es desenvolupa en un entorn urbà, s’han triat també espectacles de música urbana, actual i de carrer: un de visual a càrrec del grup Càndida i un altre de musical a càrrec de Judith Farrés. En finalitzar l’acte se servirà als assistents un pisco sour, còctel triat per l’autora guardonada.
 
Las niñas perdidas és un novel·la crua i trepidant, amb totes les claus del gènere negre. Se centra en la investigació de la desaparició de dues germanes de tres i cinc anys, que es converteix en un recorregut pels baixos fons de Barcelona, amb episodis de pedofília, tràfic de drogues i pornografia infantil. L’autora aprofundeix, a més, en el tema de la maternitat, l’abandonament infantil i el consum d’estupefaents. La protagonista és Victoria González, una detectiva embarassada de cinc mesos amb despatx al barri del Raval. Segons l’autora “tot un tribut a Manuel Vázquez Montalbán”.
 
Cristina Fallarás (Saragossa, 1968) va estudiar ciències de la informació a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha exercit com a periodista a la Cadena Ser, El Mundo, El Periódico de Catalunya, Ràdio 4, Com Ràdio, ADN i Factual. Ha col·laborat en programes televisius de les cadenes Cuatro i Antena 3. Actualment, dirigeix la revista digital Sigueleyendo i treballa d’assessora en temes de comunicació en línia per al sector editorial i dels mitjans de comunicació. Dins el gènere negre, Cristina Fallarás ha publicat No acaba la noche (Planeta, 2006) i Así murió el poeta Guadalupe (Alianza, 2009), i ha participat en l’antologia de relats Barcelona Noir, per a l’editorial novaiorquesa Akashic Books, amb una història protagonitzada per la detectiva Victoria González, la mateixa de Las niñas perdidas.
 
Recordem que el guardó l’atorga l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial, i que aquest any arriba a la cinquena edició.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative