6 de febrer del 2011

Els crims d'Enriqueta Martí, la vampira del carrer Ponent, es poden conèixer a la Biblioteca la Bòbila

[digital-h.cat, 6 de febrer de 2011]

Va sembrar d'horror la Barcelona de 1912

Enriqueta Martí va viure a Barcelona la primera meitat del segle XX i ha passat a la història pels seus fets delictius. Es dedicava a segrestar, prostituir i assassinar nens. Els extreia la sant i amb els seus greixos elaborava ungüents pels seus clients. Se la coneix com la vampira del carrer Ponent.

Una vida tan ‘negre’ no podia allotjar-se en un altre indret que la Biblioteca la Bòbila on es pot veure una exposició titulada ‘Enriqueta Martí, la vampira del carrer Ponent’, del fotògraf Miguel Galván. La mostra s’emmarca en la programació de la BCNegra 2011.

El fotògraf Miguel Galván ha explicat que fa uns anys, després de veure la pel•lícula "El silenci dels anyells", va començar a buscar informació sobre els assassins en sèrie que van servir d'inspiració per al personatge d’Hannibal Lecter. Desprès d'una breu investigació va topar, per casualitat, amb un llistat d’il·lustres assassins on figurava l'Enriqueta Martí. La fotografia i la breu explicació que l'acompanyava van seduir a Miguel Galván.

A l’exposició Galvan ha plasmat, a través de les fotografies, la personalitat esgarrifosa de l'Enriqueta Martí i es pot veure fins al 25 de febrer.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative