21 d’octubre del 2010

Rècord de participació en la cinquena edició del premi ‘L'H Confidencial'

[digital-h.cat, 21 d'octubre de 2010]

S'han presentat 88 originals

Un total de 88 obres s’han presentat en la cinquena edició del premi de novel·la L’Hospitalet Confidencial, i que cada any organitza la Biblioteca La Bòbila, juntament amb l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial.

Segons ha afirmat el director de la Biblioteca La Bòbila, Jordi Canal, ha estat tot un rècord de participació i que va molt més enllà de les cinquanta i escaig que es van presentar en la darrera edició.

Canal també ha volgut destacar l'ampli ventall de novel·les que s’han rebut des de diferents punts del món. S’han rebut 20 originals de Catalunya, 47 de l’Estat espanyol, 2 de Suïssa, 2 d’Holanda, 16 d’Amèrica Llatina (Cuba, Colòmbia, Xile, Mèxic, Argentina, Uruguai i Puerto Rico), 1 dels Estats Units i 2 d’agències literàries. En distribució per llengües, 7 són en català i 81 en castellà.

El premi de novel·la negra L'Hospitalet Confidencial ha agafat una volada impensable en un primer moment. Jordi Canal ha assenyalat que tot va començar en una biblioteca de barri, com és la Bòbila, i ara arriba el seu nom i prestigi arreu del món.

Des d'ara i fins que es conegui el nom de l'autor i l'obra guanyadora a mitjans de gener, en primer lloc es farà la lectura editorial que determinarà les 5 novel·les finalistes; després hi haurà la lectura del jurat, i a finals del mes de gener es quan sabrem qui serà el guanyador de la cinquena edició del premi L'H Confidencial.

L’obra guanyadora del Premi L’H Confidencial 2011 rebrà 12.000 €, serà publicada a la col·lecció Roca Criminal, i es presentarà al públic el 26 de març de 2011 a la Biblioteca la Bòbila, en un acte que comptarà amb la presència de l’autor guanyador.

En anteriors edicions el Premi L’H Confidencial, que pren el nom del fanzine del Club de Lectura de Novel·la Negra de la Biblioteca la Bòbila, i que s’ha convertit en un dels més prestigiosos en l’àmbit de la novel·la negra, ha estat guanyat per Erlantz Gamboa, Julián Ibáñez, Raúl Argemí i Joaquín Guerrero-Casasola.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative