26 d’octubre del 2010

La Biblioteca la Bòbila serà present als Premis Octubre de València

[Biblioteques de L'Hospitalet, 26 d'octubre de 2010]

El seu director, Jordi Canal, pronunciarà una conferència sobre el fons de novel·la negra existent a la Bòbila. La Biblioteca la Bòbila de L’Hospitalet serà present en les activitats relacionades en la 39a edició dels Premis Octubre, que se celebren a València. Així, del 26 al 30 d’octubre tindrà lloc el XXII Encontre d’Escriptors que aquest any porta per títol “Novel·la negra, novel·la social”, dedicat al nou ressorgiment de la novel·la negra, un gènere de moda gràcies en part a l’èxit de la trilogia Millenium del suec Stieg Larsson.

El director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal, ha estat convidat a participar en el XXII Encontre d’Escriptors amb la xerrada “Els fons negres de la Bòbila, una experiència única”, que tindrà lloc el divendres, 29 d’octubre, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) de València.

En aquestes jornades participaran experts en novel·la negra, estudiosos, periodistes i autors com Philip Kerr –premi RBA de Novel·la Negra–, Francisco González Ledesma, Lorenzo Silva, Alicia Giménez-Barlett, Veit Heinichen, Andreu Martin i Ferran Torrent, entre d’altres.

La Biblioteca la Bòbila manté –des de la seva inauguració el març de 1999– un fons especialitzat dedicat al gènere negre i policíac. L’equipament publica el fanzine L’H Confidencial, butlletí del Club de Lectura de Novel·la Negra, i convoca el premi internacional de novel·la negra homònim. Aquesta biblioteca compta en el seu fons documental amb gairebé la meitat de la novel·la policíaca que es troba a les biblioteques públiques de la província de Barcelona.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative