29 d’octubre del 2009

64 originals opten al Premi internacional de novel·la negra L'H Confidencial 2010

[Guia-lh.com, 29 d'octubre de 2009]

El premi, que des d'aquesta edició és obert a la participació d'obres inèdites en llengua catalana i castellana, ha rebut 19 novel·les de Catalunya i 28 de la resta de l'Estat espanyol; una d'Holanda, i una de Suïssa; 11 d'Amèrica Llatina, amb autors de Mèxic, Colòmbia, Cuba, Argentina, Xile i Puerto Rico, i 4 de rebudes des de diferents agències literàries. Del total d'obres presentades, cinc originals són en llengua catalana.

El jurat estarà presidit pel tinent d'alcalde d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de L'Hospitalet, i estarà format a més per un representant de Roca Editorial, el director de la Biblioteca la Bòbila i dos lectors apassionats de la novel·la negra seleccionats per la biblioteca. El veredicte es farà públic a mitjan gener de 2010.

L'obra guanyadora rebrà 12.000 euros i serà publicada a la col·lecció Roca Criminal, i es presentarà al públic el 20 de març de 2010 a la Biblioteca la Bòbila en un acte que comptarà amb la presència de l'autor.

En les edicions anteriors el Premi L'H Confidencial ha recaigut en l'autor mexicà Joaquín Guerrero-Casasola amb la novel·la Ley garrote, la qual serà portada al cinema pel director mexicà Héctor Bonilla; l'argentí Raúl Argemí amb Retrato de familia con muerta, i el veterà Julián Ibáñez amb El baile ha terminado.

En només tres edicions, el Premi L'H Confidencial s’ha situat entre els premis de novel·la negra més prestigiosos i amb més credibilitat dels que es convoquen a Espanya.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative