26 d’agost del 2009

El mapa en google “Mons Negres” de la biblioteca la Bòbila rep cent mil visites en un any

[canal-h.net, 26 d'agost de 2009]

El mapa creat per la biblioteca de la Bòbila a Google Maps per tal de referenciar biblioteques i llibreries dedicades al gènere de la novel·la negre i policíac a tot el món ha rebut més de 100.000 visites en un any. La Bòbila té un apartat especialitzat en aquest gènere literari i és una biblioteca de referència per als afeccionats.

Localitza establiments dedicats a la novel·la negre

El google map “Mons Negres” creat per la biblioteca de la Bòbila localitza biblioteques i llibreries dedicats al gènere negre i policíac d’arreu del món. En aquest moment hi ha referenciats 54 establiments de quatre continents, dels quals 6 són biblioteques i 48 són llibreries. Creat l’agost del 2008 i ampliat el juny del 2009, “Mons Negres” ha rebut en aquest temps més de 100.000 visites i s’ha convertit en el recurs electrònic més visitat de la biblioteca de la Bòbila.

Unes xinxetes de color assenyalen en un mapa del món la localització de cada establiment, grogues per a les biblioteques especialitzades; verdes per a les llibreries europees; blaves per a les llibreries americanes, i fúcsies per a les australianes. Clicant sobre cada xinxeta apareix un requadre amb totes les dades de l’establiment, incloent-hi una fotografia i la seva web. El plànol es pot ampliar fins a localitzar la llibreria o la biblioteca en els carrers de la ciutat on s’hi troba.

La biblioteca de la Bòbila és una referència per als amants del gènere negre i policíac. Mante un fons especialitzat de novel·les d’aquesta temàtica, i organitza activitats relacionades (clubs de lectura, exposicions, presentacions de llibres...) al llarg de l’any. A més, manté diferents recursos electrònics en línia, com és el cas d’aquest google-map “Mons Negres” o un bloc dedicat al gènere.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative