20 de juliol del 2009

Convocada la quarta edició del premi de novel·la negra L'H Confidencial

[L'Hospitalet, 20 de juliol de 2009]

R.G.

Els originals han de presentar-se abans del 30 de setembre

L'Ajuntament de L'Hospitalet i Roca Editorial han fet públiques les bases de la quarta edició del Premi Internacional de Novel·la Negra L'H Confidencial. Les obres han de ser inèdites i escrites en català o castellà. Els originals s'han de presentar abans del 30 de setembre.

Es poden presentar els escriptors de qualsevol nacionalitat, procedència o lloc de residència, amb novel·les de gènere negre escrites tant en català com en castellà. Les obres han de ser originals i inèdites i no poden tenir compromesos els drets ni haver rebut abans cap altre premi.

El termini d'admissió dels originals és obert fins el pròxim 30 de setembre. El jurat, presidit pel tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament, l'integren un representant de Roca Editorial, el director de la Biblioteca la Bòbila, i dos lectors apassionats per la novel·la negra, seleccionats per la Biblioteca la Bòbila.

El premi consisteix en 12.000 euros en concepte de remuneració per la cessió i explotació dels drets mundials de l'obra guanyadora, i la seva publicació per part de Roca Editorial, dins de la col·lecció especialitzada en novel·la negra Roca Criminal.

La principal novetat respecte a les edicions anteriors és que el jurat emetrà el seu veredicte durant la segona setmana de gener de 2010, moment en què es farà públic el guanyador. L'obra publicada es presentarà el 20 de març de 2010, en un acte públic que se celebrarà a la Biblioteca la Bòbila, amb la presencia de l'autor.

Les novel·les guanyadores del Premi L'H Confidencial han estat Ley garrote, del mexicà Joaquín Guerrero-Casasola, el 2007; Retrato de familia con muerta, de Raúl Argemí, el 2008, i El baile ha terminado, de Julián Ibáñez, aquest 2009.

El gènere negre i policíac té molts adeptes i, especialment en els últims anys, la Biblioteca la Bòbila és capdavantera a Espanya en la formació i manteniment d'un fons especial dedicat a aquest gènere que va començar a crear des de la seva inauguració, el març de 1999, i publica el fanzine L'H Confidencial, butlletí del Club de Lectura de Novel·la Negra, del qual el premi pren el nom.

4 comentaris:

  1. Anònim6/10/09

    Quantes novel·les s'han presentat enguany?


    Ànims a tots els participants i a la Bòbila!!!

    ResponElimina
  2. El mateix 31 de setembre se n'havien rebut 61. Pot ser que encara n'arribi alguna lliurada a correus el mateix 31 i que tardi uns dies.
    Esperem poder començar aviat a llegir.

    ResponElimina
  3. Anònim8/10/09

    61!! Tot un èxit, enhorabona!!!

    (hauríem d'estudiar això del 31 de setembre...jejej)

    ResponElimina
  4. Un lapsus, sí senyor. Volia dir el 30 de setembre.
    De totes maneres crec que serà l'any amb més participació al premi.
    Continuarem informant.

    ResponElimina

 
Google Analytics Alternative