6 de novembre del 2008

Sherlock Holmes, en un cicle de cinema i una exposició

[canal-h.net, 6 de novembre de 2008]

A la Bòbila

El detectiu britànic Sherlock Holmes, creat per Arthur Conan Doyle, és el protagonista d’un seguit d’activitats organitzades per la Biblioteca de la Bòbila.

Avui dijous, 6 de novembre, s’inicia un cicle de cinema dins dels cicles de cinema negra que organitza regularment la Biblioteca de la Bòbila. El film triat per iniciar el cicle és La vida privada de Sherlock Holmes, de Billy Wilder. El film, a més de tractar una de les clàssiques trames detectivesques que la perspicàcia de Holmes aconsegueix aclarir, també presenta la part fosca del personatge. Fins i tot el detectiu comet un error que podria posar en perill la seguretat de Gran Bretanya.

El cicle de cinema també portarà a la pantalla de la Bòbila Asesinato por decreto, de Bob Clark (13 de novembre); Sin pistas, de Thom Eberhardt (20 de novembre); i la més antiga de les quatre, El perro de Baskerville, de Terence Fisher (27 de novembre).

Totes les sessions són gratuïtes i s’inicien a les 19 hores.

Una altra de les activitats dedicades a Homes és l’exposició que es pot visitar a la Biblioteca de la Bòbila fins el pròxim 28 de novembre. L’exposició, es titula Sherlock Holmes. La col·lecció Joan Proubasta.

La mostra recull els objectes relacionats amb el personatge de Conan Doyle, que Joan Proubasta, president del Círculo Holmes, ha recopilat. Es tracta de la col·lecció més gran a Espanya dedicada a Sherlock Homes. Compta amb uns 6.000 llibres en 60 idiomes, 1.500 còmics, 300 pel·lícules i multitud de gadgets. Ara a la Bòbila es poden veure una part d’aquesta col·lecció.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative