7 de febrer del 2008

Comença el cicle ‘Sinatra i la novel·la negra’ a la Biblioteca de la Bòbila

[canal-h.net, 7 de febrer de 2008]

La Biblioteca de la Bòbila inicia un cicle dedicat a Frank Sinatra i la novel·la negra, que projectarà cada dijos a les 19 hores, del 7 al 28 de febrer.

Cada dijous fins el 28 de febrer

La Biblioteca de la Bòbila inicia avui, dijous, dia 7 de febrer, un cicle de cinema dedicat a Frank Sinatra. El cicle Sinatra i la novel·la negra constarà de quatre pel·lícules protagonitzades per Frank Sinatra les quals és projectaran cada dijous a les 19 hores, fins el pròxim dia 28 de febrer.

El cicle comença amb una de les millors interpretacions de la seva carrera, El hombre del brazo de oro, que tot i ser un film noir, Perminger va utilitzar molts elements clàssics de cinema negre, des de l’ambientació, fins a l’aparició de la màfia e i el joc il·legal, l’antiheroi o la dona fatal, per reinventar-los i transformar-los en un autèntic drama social de tall realista.

El film de l’any 1955 és una adaptació de la novel·la de Nelson Algren en la qual el director, Otto Perminger tracta un tema tabú de la societat nord americana de l’època: les drogues. Desprès de passar una temporada a la presó un home torna a casa seva, a Chicago, decidit a deixar enrere l’addicció a l’heroïna i al joc.

Els pròxims tres films de finals dels anys seixanta, estan dirigits per Gordon Douglas. En dues de les pel·lícules, Hampa Dorada i La mujer de cemento, Sinatra interpreta el detectiu Tony Rome, i són adaptacions de les novel·les de Marvin H. Albert; i finalitzarem amb El detective on Sinatra interpreta Joe Leland, un detectiu de la policia que investiga l’assassinat d’un homosexual. Totes les projeccions del cicle són d’entrada gratuïta.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative