2 de febrer del 2006

Tom Ripley, protagonista del nou cicle de cinema negre a la Bòbila

[canal-h.net, 2 de febrer de 2006]

La Biblioteca de la Bòbila inicia un nou cicle de cinema dedicat al gènere negre. En aquesta ocasió el protagonista és el personatge Tom Ripley, creat per l’escriptora Patricia Highsmith.

Quatre films dels personatge de Patricia Highsmith

A pleno sol, un film franco-italià, dirigit per René Clément el 1960 és l’encarregat d’engegar un nou cicle de cinema negre a la Biblioteca de la Bòbila. El film està inspirat en la novel·la The talented Mr. Ripley, de Patricia Highsmith. Precisament el cicle està dedicat al personatge de Mr. Ripley, creat per l’escriptora nordamericana.

La pel·lícula explica la història de Tom Ripley, un jove americà, que arriba a Itàlia per visitar el seu amics Philippe, un jove ric dedicat a la vida de playboy. L’iot de la noia de Philippe és l’escenari de la tragèdia entre els dos amics quan Tom, fart de les humiliacions de Philippe decideix assassinar-lo.

La projecció d’aquest film tindrà lloc avui, 2 de febrer, a partir de les 19 hores. L’horari és el mateix per a la resta de films del cicle. L’entrada és lliure.

La resta del cicle està format per tres pel·lícules que també tenen com a protagonista a Tom Ripley. El 9 de febrer es projectarà El talento de Mr. Ripley, una producció del Estats Units, de 1999, dirigida per Anthony Minghella i protagonitzat per Matt Damon i Gwyneth Paltrow.

La següent pel·lícula, el 16 de febrer, serà El amigo americano, dirigida per Wim Wenders el 1997, amb Dennis Hopper i Bruno Ganz. El film està basat en la novel·la Ripleys Game. També es basa en aquesta novel·la la darrera de les pel·lícules, El juego de Ripley, dirigit per Liliana Cavani, el 2002, amb John Malkovich i Dougray Scott. Es projectarà el 23 de febrer.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative