2 de febrer del 2007

Els detectius de la novel·la negra

[L'Independent de Gràcia, 2 de febrer de 2007]

La biblioteca Jaume Fuster acull la mostra fins el 7 de febrer

Laura Balagué

L'exposició Detectius. Els grans investigadors a la novel·la negra i policíaca, que acollirà la biblioteca Jaume Fuster a partir d'aquest divendres 2 al migdia, obre la III Trobada europea de novel·la negra a Barcelona, concentrada en la setmana del 5 al 10 de febrer i que durà a la ciutat autors com Henning Mankell guardonat amb el premi Pepe Carvalho. Detectius tan coneguts com Sherlock Holmes o Hércules Poirot seran els protagonistes de l'exposició.

No són, però, només els detectius clàssics els protagonistes de l'exposició de Jordi Canal, director de la biblioteca la Bòbila de l'Hospitalet del Llobregat d'on s'ha extret la documentació. També, en els diferents plafons de l'exposició, oberta fins el dia 17, s'hi podrà trobar informació de detectius més actuals com Flanagan. "En aquesta exposició s'ha volgut donar importància als personatges perquè, finalment, el lector té relació amb el personatge, no amb l'autor", afirma Jordi Canal, comissari de l'exposició produïda pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

El plafó dedicat al jove detectiu és, de fet, una novetat de l'exposició, que ja ha estat presentada en altres biblioteques, en una nova línia de producció d'exposicions sobre temes amb contingut literari. El panell s'ha afegit amb motiu de la trobada, el proper dia 8, dels clubs de lectura Flanagan, creats en deu instituts de secundària de Barcelona, amb els autors de la sèrie, Andreu Martín i Jaume Ribera, "Arrepleguem Flanagan com un personatge emblemàtic, per una qüestió que ens sembla important: fer llegir a una edat determinada, no sols a l'escola sinó fora", explica Paco Camarasa, comissari de les jornades BCNegra 2007, que remarca el llarg recorregut d'aquest jove detectiu "tan important o més que altres de més famosos com Harry Potter."

La Jaume Fuster serà l'escenari de la trobada que acollirà del 13 al 15 de febrer, com altres biblioteques, un joc multimèdia Agatha Christie... y no quedó ninguno. Aquest joc, inspirat en la novel·la Deu negrets de l'autora britànica, busca fomentar la novel·la de misteri, segons Carme Galve, directora de Jaume Fuster. Tant la trobada com el joc són dues activitats que se sumen a les previstes en aquestes jornades de la BCNegra que, aquest any, a més de la vessant científica de la investigació criminal amb motiu de l'any de la Ciència a Barcelona, mira de cridar l'atenció del públic juvenil sobre l'anomenat, segons Paco Camarasa, gènere "negra criminal".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative