3 de novembre del 2004

Cinema negre contemporani, a la Bòbila

[canal-h.net, 3 de novembre de 2004]

Fins el 25 de novembre

El cicle s'inicia amb el concert de Lisboa Zentral Cafè


El concert selecte de Lisboa Zentral Cafè donarà inici a al cicle dedicat al cinema negre contemporani que durant quatre setmanes se realitzarà a la Biblioteca de la Bòbila. Lisboa Zentral Cafè oferirà un repertori de cançons evocadores, ja sigui perquè s’han utilitzat a pel·lícules o perquè ens porten a ambients de diversos indrets del món que sedueixen. Així doncs, es podran sentir Harry Lime theme i Cafe Mozart Vals, dues composicions del compositor Anton Karas que formen part de la banda sonora de El tercer hombre, d’Orson Welles. També es podran escoltar temes de Nino Rota que s’han utilitzat a Amarcord, de Fellini, o a Rocco y sus hermanos de Visconti. Altres temes ens portaran a Espanya, a la Viena de Sissí, a Nàpols, a la selva, o a França.

El concert tindrà lloc dimecres, 3 de novembre, a les 19.30 hores. Pel que fa a les projeccions, començaran dijous, 4 de novembre, i es realitzaran els dijous fins el 25 de novembre. Totes les projeccions tindran lloc a les 19 hores i l’entrada és lliure.

El cicle, dedicat al cinema negre contemporani, començarà amb el film de Quentin Tarantino, Reservoir Dogs. Continuarà, l’11 de novembre, amb la japonesa Hana-bi, de Takeshi Kitano. El 18 de novembre serà el torn de Mulholland Drive, de David Lynch. Finalment, el cicle es tancarà amb el film que s’ha convertit en el clàssic del cinema negre actual. Es tracta de L.A. Confidencial, un excel·lent film de Curtis Hanson ambientat en l’època clàssica del gènere negre, amb una intriga molt ben estructurada. La pel·lícula es projectarà el 25 de novembre.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative