11 de maig del 2007

Cicle de cinema negre sobre assassins en sèrie

[canal-h.net, 10 de maig de 2007]

Les projeccions començaran a les 19 h.

La Biblioteca la Bòbila ha organtizat un cicle de cinema negre sobre assassins en sèrie que s’inclou en l’espai L’H Confidencial. El cicle tindrà lloc del 10 al 31 de maig a la sala d’actes del Centre Cultural la Bòbila. Les pel·lícules començaran a les 17h. L’entrada en lliure.


Segons l’FBI, els assassins en sèrie són persones que maten almenys en tres ocasions, amb un interval entre cada assassinat. Els crims comesos són resultat d’una compulsió, que pot tenir els seus orígens a la joventut o en alteracions psicopatològiques de l’assassi, contràriament als assassinats que estan motivats pels guanys econòmics (assassins a sou) o que tenen motivacions ideològiques o polítiques (terroristes).

En aquest cicle es farà un recorregut per alguns assassins en sèrie cinematogràfics: Hans Beckert, de M; Albert Desalvo, d’El estrangulador de Boston; l’assassí que interpreta Juan Diego Botto, a Plenilunio, i la proposta que fa el coreà Bong Joon-Ho, a Crònica de un asesino en serie

El 10 de maig es projectarà M. el vampiro de Dusseldorf, dirigida el 1931 per l’alemany Fritz Lang. Interpretada per Peter Lorre, Ellen Widmann i Inge Landgut. Un assassí de nenes té aterrida tota la ciutat. Mentre que la policia segueix la seva frenètica i desesperada localització, detenint qualsevol persona mínimament sospitosa, els caps de l’hampa, encesos per les batudes contra ells, decideixen trobar l’assassí ells mateixos.

El 17 de maig li tocarà el torn a El estrangulador de Boston, dirigida el 1968 per Richard Fleishcer i interpretada per Tony Curtis, Henry Fonda i George Kennedy. Boston, 1963. En poc mennys de tres mesos, onze dones han estat estrangulades en l’àrea metropolitana sense que la policia hagi pogut trobar cap pista que la porti a l’assassí. Per intentar frenar l’alarma social creada, les autoritats encarreguen el cas al prestigiós advocat John Bottomley, home dotat d’una intel·ligència excepcional.

Plenilunio, d’Imanol Uribe, es projectarà el 24 de maig. La pel·lícula és interpretada per Miguel Ángel Solà, Adriana Ozores, Juan Diego Botto, Fernando Fernán Gómez, Chete Lera i Charo López. En el bosc dels voltants d’una petita ciutat de províncies apareix el cos d’una nena brutalment assassinada. L’inspector de policia a càrrec de la investigació cerca de forma insistent una pista que el porti a l’autor del terrible crim. Però els assassinats es succeixen i el cas es va convertint en una veritable obsessió. Adaptació de la novel·la del mateix títol d’Antonio Muñoz Molina.

Finalment, el 31 de maig es podrà veure Crónica de un asesino en serie, del coreà Bong Joon-Ho, interpretada per Song Kang-Ho i Kim Sang-Kuyng. El 1986 apareix el cos d’una jove brutalment violada i assassinada. Dos mesos després es produeix una sèrie de violacions i assassinats en circumstàncies similars. I en un país que mai no ha conegut abans semblants atrocitats, comença a prendre cos la idea d’un assassí en sèrie. S’organitza un destacament especial encapçalat pel detectiu de policia local Park Doo-Man i un detectiu de la policia de Seül, Seo Tae-Yoon, que sol·licita ser assignat al cos.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative