28 d’octubre del 2006

Servei de dossiers de premsa electrònics de gènere negre a La Bòbila

[El Pont d'Esplugues, 150, octubre de 2006]

La Biblioteca la Bòbila acaba d’engegar un nou servei de dossiers de premsa electrònics d’autors de novel·la negra i policíaca, amb l’objectiu de proveir els seus usuaris d’informació molt actualitzada sobre els autors que s’estan publicant en aquest moment en el nostre país.

El servei s’inicia amb més de 160 dossiers, amb un total de prop de 600 articles, i es va actualitzant a diari, per tal de mantenir informat l’aficionat d’aquest gènere literari. Els articles, en format PDF, mantenen sempre que és possible el seu format original d’aparició a la premsa i poden ser consultats en tres ordinadors de la mateixa biblioteca, a més de la possibilitat d’imprimir-los o gravar-los en disquet o CD.

Els dossiers de premsa són consultables en línia des de tots els ordinadors de treball del personal de la biblioteca per mitjà d’una Intranet local, per tal d’atendre consultes puntuals sobre un autor determinat, i l’usuari els pot consultar en un CD que s’actualitza setmanalment.

Aquest nou servei del Fons Especial de Gènere Negre i Policíac de la Biblioteca la Bòbila complementa el directori de recursos electrònics sobre el gènere negre i policíac, gènerenegre.net, una de les llistes d’enllaços de pàgines web més completa del món pel que fa al gènere negre, que la biblioteca va crear i actualitza periòdicament des de 2001, i que és consultable a la web del fons especial, www.bobila-biblio.tk. A la web també es pot consultar, a tall d’exemple, el dossier de premsa de l’autor Francisco González Ledesma, que aquest any va rebre el Premi Pepe Carvalho.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative