27 de gener del 2015

La Biblioteca la Bòbila participa a la BCNegra

[El Far, 27 de gener de 2015]

Ho farà amb taules rodones, exposicions i clubs de lectura
La Biblioteca la Bòbila, un equipament que comparteixen els municipi de l'Hospitalet i Esplugues, participa un any més en la BCNegra, que se celebra del 29 de gener al 7 de febrer, amb un seguit d’activitats que demostren la seva vocació de difusió del gènere negre i policíac en el qual està especialitzada.

El primer acte de la BCNegra serà el lliurament del Premi Crims de Tinta, que tindrà lloc el dijous, 29 de gener, a les 20 hores, a l’auditori RBA. A l’acte hi participarà el director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal, que ha estat un dels membres del jurat que atorga el guardó.

Canal també ha estat membre del jurat del Premi Pepe Carvalho, que es lliurarà el 5 de febrer, a les 19 hores, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Enguany el guardó s’ha atorgat a Alicia Giménez Bartlett.

L’autor Nacho Cabana, guanyador del Premi L’H Confidencial 2014, serà el moderador de la taula rodona La primera empremta, pensada com un acte de benvinguda a qui inicia una carrera literària. Serà el 2 de febrer, a les 16 hores, a l’Auditori del Conservatori del Liceu.

Ja a la Bòbila, el 30 de gener es presentarà el llibre El caso de la mano perdida. Una investigación del sargento Carmelo Domínguez, de Fernando Roye, un autor local que ha fet la primera incursió en la novel·la negra. A la trobada també hi assistiran l’escriptor Carlos Laredo i l’editora Amàlia López.

Temps també per a exposicions, en aquest cas dedicada a un dels grans del gènere: Dashiell Hammett, considerat el fundador de la novel·la negra nord-americana. Del 3 al 27 de febrer, la Bòbila presenta una mostra bibliogràfica de l’obra de Hammett als fons documentals de la biblioteca.

Del 13 al 27 de febrer celebrarà un cicle de cinema negre que oferirà tres versions cinematogràfiques rodades a partir del gran clàssic de Dashiell Hammett El falcó maltès. El divendres 13 de febrer es projectarà El halcón maltés que Roy del Ruth va rodar el 1931. El 20 de febrer serà el torn de Satan Met a Lady, dirigida per William Dieterle el 1936. El cicle finalitzarà el 27 de febrer amb El halcón maltés que John Huston va dirigir el 1941. Les projeccions es faran a les 19 hores.

El 17 de febrer, a les 19 hores, Alfredo Álvarez, periodista i director de teatre, pronunciarà la conferència Crisi i crim: una societat molt ben avinguda. Finalment, els clubs de lectura de la biblioteca en les sessions del 10 i el 24 de febrer se centraran en els llibres El tant per cent, de Rafael Vallbona, amb l’assistència de l’autor; i Luna caliente, de Mempo Giardinelli.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative