31 de juliol del 2013

Els escriptors de novel·la negra s'organitzen

[El Punt Avui, 31 de juliol de 2013

Jaume Vidal

Neix una nova associació de literats i es crea un premi de narrativa negra
L'associació cultural En Negre ha nascut amb la intenció de reunir escriptors, editors, llibreters, aficionats i lectors amb una passió comuna: la literatura de gènere negre, en totes les seves variants i feta en llengua catalana.
Nascuda de la iniciativa d'Àlex Martín, Anna Maria Villalonga i Sebastià Bennasar (associacioennegre@gmail.com), En Negre té com a objectius “defensar i promoure la literatura de gènere negre feta en llengua catalana”, “desenvolupar accions de suport a aquest gènere literari”, “estimular la investigació de tipus universitari”, “desenvolupar una xarxa estable d'activitats promocionals i de debat al voltant d'aquesta literatura” i “dur a terme aquestes activitats principalment a Catalunya, però sense renunciar a cap altre indret del domini lingüístic de la llengua catalana”.
La primera iniciativa concreta ha estat crear el premi de novel·la negra en memòria d'Agustí Vehí, autor figuerenc que va morir fa pocs mesos. Fins al 15 d'octubre d'enguany es poden presentar originals (d'entre 150 i 300 fulls) a l'associació En Negre. El veredicte del jurat, format per Àlex Martín, Jordi Canal, Sebastià Bennasar i Paco Camarasa, es donarà a conèixer durant el festival Tiana Negra, el febrer del 2014. La dotació és de 1.500 euros i l'obra guanyadora serà publicada per Alrevés Edicions.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative