10 de febrer del 2009

La Bòbila

[Icat fm, 10 de febrer de 2009]

Jordi Cervera

El web i el bloc de la biblioteca La Bòbila de l'Hospitalet, un paradís per als amants del gènere negre.

El nostre recorregut setmanal per l'espai cibernètic relacionat amb la literatura s'atura avui a l'Hospitalet, concretament a La Bòbila, la biblioteca municipal de l'Hospitalet i Esplugues.

Inaugurada el març del 1999 i dirigida per Jordi Canal, ha agafat el camí d'especialitzar-se en gènere negre i, de fet, gràcies al fons que ha anat acumulant, s'ha convertit en un indiscutible punt de referència per a tots els amants del gènere. En aquest sentit, la biblioteca ha arribat a impulsar un premi literari de novel·la negra, "L'H Confidencial", que edita Roca Editorial.

En el capítol més virtual, el web de la Bòbila permet accedir al fanzín del centre, "L'H Confidencial, una publicació amb temes monogràfics tractats en profunditat i amb rigor. És el butlletí del club de lectura i presenta propostes de lectura, informació sobre llibres i autors i acaba sent un bon vehicle de comunicació que, malgrat tot, manté una periodicitat irregular. El web també permet veure les activitats de la biblioteca, ofereix a l'usuari enllaços a diversos recursos sempre relacionats amb el gènere negre i inclou també El bloc de la Bòbila. Amb xifres, el bloc ha rebut 31.544 vistes i la biblioteca 147.527, amb un moviment de préstec de 79.315 documents.

Biblioteca La Bòbila de l'Hospitalet, especialitzada en gènere negre.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative