20 de gener del 2009

‘El Baile ha terminado’ , de Julián Ibáñez, guanya el premi L’H Confidencial 2009

[canal-h.net, 20 de gener de 2009]

El 28 de març es presentarà la novel·la

El Jurat de la tercera edició del premi internacional de novel·la negra L’H Confidencial -promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial- ha decidit concedir el premi a la novel·la El baile ha terminado, de Julián Ibáñez.

En aquesta història, en què res no és el que sembla, el Jurat ha valorat una trama policial ben construïda, de lectura àgil, convincent i respectuosa amb la intel·ligència del lector. La novel·la és un reflex de les rivalitats entre els cossos policials del País Basc.

Julián Ibáñez (Santander, 1940) va estudiar ciències a la Universitat de Valladolid i guió a l’Escuela Oficial de Cine de Madrid. Durant deu anys va residir a diferents països (França, Anglaterra i Suècia), i actualment viu a Argés (Toledo), dedicat a l’escriptura i la pesca.

Reconegut autor de novel·la negra, Julián Ibáñez ha publicat títols com La triple dama (1980), La recompensa polaca (1981), No des la espalda a la paloma (1983), Mi nombre es Novoa (1986), Tirar al vuelo (1986), Llámala Siboney (1988), Doña Lola (1991), ¿A ti dónde te entierro, hermano? (1994), Entre trago y trago (2000), La miel y el cuchillo (2003), Que siga el baile (2006) o El invierno oscuro (2007).

El Jurat que ha considerat guanyador a Julián Ibáñez ha estat presidit pel tinent d’alcalde de l’Àrea d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet i ha estat format per un representant de Roca Editorial, el director de la Biblioteca la Bòbila i dos lectors apassionats de la novel·la negra.

L’obra guanyadora serà publicada a la col·lecció Roca Criminal i es presentarà el 28 de març de 2009 en un acte públic a la Biblioteca la Bòbila, amb la presència del guanyador.

Les anteriors edicions del premi L’H Confidencial han estat per al mexicà Joaquín Guerrero Casasola, amb Ley garrote, i l’argentí Raúl Argemí, amb Retrato de familia con muerta.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative