19 de setembre del 2008

L'H Confidencial #62. Bill S. Ballinger

[L'H Confidencial, 62. L'Hospitalet: Biblioteca la Bòbila, setembre de 2008]


Ballinger, Bill S(anborn). Oskaloosa, Iowa, 13 de març de 1912 – Tarzana , Califòrnia, 23 de març de 1980. Pseudònims: Frederic Freyer, B.X. Sanborn. Fou guinista de televisió i, més ocasionalment, de cinema. Cultivador del gènere d’espionatge amb la sèrie de Joaquin Hawks: A Spy at Angkor Wat (1965), The Spy in the Jungle (1965), The Chinese Mask (1965), The Spy in the Java Sea (1966), The Spy in Bangkok (1966). Les seves primeres novel·les, The Body in the Bed (1948) i The Body Beautiful (1949), van comportar un mateix protagonista, Barr Breed.

Després la seva obra es va endinsar en l’anàlisi moral de la societat i abandonà gradualment la submissió a la intriga i la recerca, captura i condemna del clpable; el seu mètode característic d’encreuament de les perspectives personals i dels temps de l’acció el van portar a una sistemàtica indagació lírica al voltant dels successius figurants.

Portrait in Smoke (1950, Retrat en fum), alterna l’obsessiva exploració de la vida d’una desconeguda per un Dean April presoner dels fantasmes de la seva ment, amb la narració de l’existència veritable de la interfecta, enlairada socialment mitjançant enganys de tota mena facilitats per la seva bellesa. Les connotacions crítiques sobre la cursa cap a la riquesa s’incrementen a The Darkening Door (1952), a través de cinc protagonistes successius. Rafferty (1953) narra l’ensorrament ètic d’un tinent de policia que, després de vantarse de la seva honradesa, deïfica els diners com a forma de posseir de manera permanent una aventurera; la novel·la va inspirar parcialment la pel·lícula de Richard Quine Pushover (1954, La casa nº 322). The Tooth and the Nail (1955) i The Longest Second (1957) allarguen l’estira i arronsa entre la simulació i les aparences que condueix al desvelament gradual de la veritat, emmarcant la que possiblement és l’obra mestra de Ballinger: The Wife of the Red-Haired Man (1956).

3 comentaris:

  1. Anònim22/9/08

    Estimados Amigos:

    Estoy buscando la direccion del L'H Confidencial #62. Bill S. Ballinger en castellano pero no la encuentro. El enlace que ustedes colocaron en http://www.l-h.cat/biblioteques/bobila/bobila_2.shtml no corresponde a Bill S. Ballinger sino a Raul Argemi.

    Podrian decirme donde conseguir dicho numero?

    Gracias

    Jorge Luis Alonso G.
    Foro Abierto de Novela Nrgra
    http://foroabiertodenovelanegra.wordpress.com/

    ResponElimina
  2. Hola Jorge Luis,
    Hubo un error, y aparecía el número 61. Ya se ha subsanado. Ahora si le das al enlace, entrarás en el número dedicado a Bill Ballinger.
    Saludos,

    Biblioteca la Bòbila

    ResponElimina

 
Google Analytics Alternative