23 d’abril del 2008

Sant Jordi omple la ciutat de flors i llibres

[canal-h.net, 23 d'abril de 2008]

Sant Jordi es fa sentir a tota la ciutat amb multitud d’activitats extraordinàries. A banda de venda de roses i llibres, també els mercats municipals han organitzat actes. A la Rambla Just Oliveras es podrà gaudir de contes al carrer, de música i també de la signatura de llibres d’autors de la ciutat.

I també de contes al carrer, música, activitats als mercats i una bicicletada de l’IES Torres i Bages

Els llibres i les roses són els protagonistes de la diada de Sant Jordi que se celebra avui, 23 d’abril. La Rambla Just Oliveras és el centre neuràlgic d’aquesta celebració a la ciutat. Allà s’han instal·lat paradetes de llibres i roses, a més d’altres d’aliments, guarniments i objectes de decoració artesans. El bon temps acompanya i tothom aprofita qualsevol moment per comprar o passejar.

La llibreria Perutxo de la ciutat és un dels emplaçaments habituals a la Rambla on es poden trobar tota mena de llibres. Entre els més venuts, segons Arantxa Blanco, llibretera de Perutxo, destaca llibres en català com L’Últim patriarca, de l’autora Najat El Hachmi, premi Ramon Llull; El món sense fi, que és la segona part del llibre Els pilars de la terra, de l’autor Ken Follet o en castellà, l’última novela de Carlos Ruiz Zafón amb El sueño del Ángel. L’edició en català sortirà el pròxim 28 de maig.

La venda de roses també és una altre de les tradicions de la diada. Segons explica una de les venedores de la Rambla, la Belén, “existeixen diferents varietats com la lovely, la pasión o la gran prix, entre d’altres.

Una de les novetats d’enguany és que la Xarxa de Biblioteques de L’Hospitalet ha instal·lat un estand en què, al llarg de tot el dia, es podran trobar autors hospitalencs signant els seus llibres. La llista d’autors és la següent:

D’11 a 12h: Jaime Martín (Lo que el viento trae); Diego Prado, (Domingos buscando el mar IV Premi Cafè Món de narrativa 2007); José Luís Pablo (Tiempos de niebla).

De 12 a 13h: Pere Vives i Sarri (Els dies que no tornen); Andrés González Castro (Epigrames del Mas d’en Gall).

De 13 a 14h: Centre D’Estudis de L’Hospitalet (Aportacions al voltant de la immigració estrangera a l’Hospitalet); Martí Guerrero Cots, (Per que ens cal una Catalunya independent?)

De 14 a 15h: Francisco García Pérez, (Antiguos maestros y nuevos profesores: dinero autonomia y la escuela de la vida); Josep Oriol Vaca Kirchner (Un singular amic absent).

De 15 a 16.h: Matilde Marcé, presidenta de l’Ateneu de Cultura Popular (Ateneu de cultura popular de L’Hospitalet: 1932-2007)De 16 a 17h: Migue S. Aparicio (Barrotes en el jardin)

De 17 a 18h: José Luis Muñoz de l’ Asociación Amigos Camino de Santiago (Camino de Santiago L’H); Fernando Gómez Hernández (El misterio de la calle de Poniente)

De 18 a 19h: Raúl Argemí, II Premi Internacional de novel·la negra L’H Confidencial de l’Hospitalet (Retrato de familia con muerta).

De 19 a 20h: Vicente Aparicio del Grupo Karcoma. (Punto y karcoma); Alícia Gili, et al. Fundació Akwaba (Jocs de guerra. Cosa d’infants); Ramon Gausachs i Calvet (Les herbes remeires. De la cultura popular al fàrmac. Una aproximació etnobotànica Vol. I.).

Activitats culturals i als mercats

A més de llibres i roses, la Rambla Just Oliveres oferirà activitats culturals. A partir de les 17.30 hores es podrà gaudir de l’espectacle Cacau de contes, amb la companyia De Parranda. També hi haurà música amb l’actuació dels alumnes de l’Escola de Música-Centre de les Arts.

Les associacions de comerciants i els mercats municipals de L’Hospitalet també han preparat diferents. Durant la jornada, els mercats municipals de la ciutat regalaran als seus clients i clientes el llibre Del mercat a la taula, editat per la Diputació de Barcelona. La publicació recull 120 receptes elaborades per persones usuàries dels mercats de la província de Barcelona. Els mercats de la ciutat també obsequiaran la clientela amb punts de llibre.

L’entitat la Florida Espai Comercial farà una jornada de botigues al carrer a les principals vies comercials del barri. A més, a partir de les 17.30 hores hi haurà un circuit de motos de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet a l’avinguda de la Primavera. Al mateix lloc, a les 18.30 hores, hi tindrà lloc una actuació infantil a càrrec de l’Esplai la Florida. A continuació, es farà el lliurament dels premis als guanyadors del concurs escolar dels Jocs Florals organitzat al barri.

L’associació Santa Eulàlia Espai Comercial ha preparat una exposició de dibuixos per a la diada de Sant Jordi. Les pintures les han realitzat els alumnes del col·legi Casal dels Àngels, del Centre Azorín i del CEIP Bernat Desclot i es podran veure a totes les botigues associades.

D’altra banda, l’Associació de Comerciants de Collblanc-la Torrassa regalarà punts de llibre al llarg de tota la diada de Sant Jordi.

Bicicletada d’aniversari a l’IES Torres i Bages

Alumnes i professors de l’IES Torres i Bages participen avui d’una pedalada popular per celebrar la diada de Sant Jordi i el 40 aniversari del centre. Aquest institut de la ciutat, ubicat al barri de Can Serra, és un dels centres de secundària més antic de la ciutat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative