24 de juliol del 2017

Pistola, amb música de fons, de Jonathan Lethem


Jonathan Lethem. Pistola, amb música de fons. Traducció de Ferran Ràfols Gesa. Barcelona: Males Herbes, 2013. ISBN: 978-84-940514-7-0

Metcalf és un detectiu en hores baixes. Quan un antic client que l'havia contractat perquè vigilés la seva dona apareix assassinat, comença a investigar sense tenir en compte les amenaces dels inquisidors, detectius estatals que miraran d'arxivar el cas. Però el que no s'imaginen és que Metcalf està disposat a posar en perill la seva vida i la integritat dels que té al voltant. 

Amb reconegudes referències a Raymond Chandler i Philip K. Dick, Pistola, amb música de fons és una novel·la negra ambientada en una societat distòpica, en què els animals es comporten com persones, les drogues tenen una acceptació social equiparable a la dels còctels i els avenços mèdics estan regits per finalitats insòlites i perverses. Amb aquest debut excepcional, l'autor de Fortress of solitude va donar la volta als gèneres literaris per construir un híbrid que, partint d'alguns tòpics del pulp, esdevé una obra personal carregada d'ironia i mala llet.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative