18 de febrer de 2017

Morella Negra com la Trufa omplirà la ciutat d’escriptors

[comarquesnord.cat, 14 de febrer de 2017]


Morella ha presentat avui el festival literari Morella Negra com la Trufa. La ciutat s’omplirà d’escriptors, escriptores i actes literaris durant el cap de setmana del 17 al 19 de febrer. Així, taules de diàleg, presentacions de llibres, firmes i l’entrega del Premi Tuber Melanosporum a l’escriptor novell són els actes als quals es pot acudir durant aquest festival.
El festival Morella, Negra com la Trufa s’encontra dins de les XIV Jornades de la Trufa, per la qual cosa, també compta amb degustacions del ‘diamant negre’ dels Ports. Aquestes jornades gastronòmiques s’allarguen fins al 12 de març on els restaurants de la ciutat ofereixen menús especials amb la trufa com a producte estrella i activitats, tallers, degustacions i Showcookings que emplenen l’agenda dels caps de setmana.
D’aquesta manera, el regidor de Turisme, Jorge García, ha comentat “que aquesta edició compta amb una gran quantitat d’autors entre els que destaca Alicia Giménez-Bartlett, Premi Planeta 2015”. A més, “com s’emmarca dins de les XIV Jornades de la Trufa es fusionen els actes culturals i literaris amb els gastronòmics. Així tots els actes del festival tenen una gran acceptació i participació del públic”.
El divendres s’inaugura el festival a les 20.15 hores a la Llotja de l’ajuntament on es llegirà el manifest i hi haurà degustació de ‘plats negres’.A més, hi ha un recital de Poesia Canalla al Pub Dadà a càrrec de Carlos Salem.
El dissabte hi ha actes durant tot el dia a la Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella. Per a començar, l’escriptora Alicia Giménez-Bartlett s’encontrarà amb els alumnes de batxillerat de l’I. E. S. Els Ports. Allí parlaran sobre el llibre Ritos de Muerte. Després, per la vesprada a les 18.30 hores, Taula de diàleg Sèries Negres moderada per Laura González, del programa de Radio 3 Todos Somos Sospechosos. A continuació, entrega del Premi Tuber Melanosporum a l’escriptor o escriptora novell del 2016 a les 19.45 hores. A les 20.00 hores, Laura González i Xavi Borrell parlaran amb Alicia Giménez-Bartlett, Premi Planeta 2015, amb Hombres desnudos, autora de la saga de llibres de la inspectora Petra Delicado i premi Pepe Carvalho 2015 atorgat per la BCNegra. Finalment hi haurà degustació i firma de llibres a l’espai gastro-literari Sergio Beser.
El diumenge hi ha dues Taules de Diàleg. La primera és a les 11.30 hores i sobre Novel·la Negra Gamberra moderada per Laura González i amb la participació del escriptor y poeta canalla Carlos Salem, autor de Cuando mi sombra te alcance, i del escriptor Rafa Calatayud Cano, autor de La vida te matará. La segona és a les 12.30 hores amb el títol La policia no és protagonista. Aquesta està moderada per Xavier Borrell Campos i intervindran els escriptors Empar Fernández, autora de Maldita Verdad, Marcelo Luján, autor de Subsuelo, i Míchel Suñén Montorio, autor de Psicario. Finalment, a les 19.00 hores es projecta la pel·lícula de cine negre La chica del tren.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative