9 de maig del 2016

Martorell negre, de Jordi Benavente


Jordi Benavente. Martorell negre: un mort i moltes preguntes. Girona: Curbet; Martorell: Ajuntament, 2014 (Polar). ISBN: 978-84-941877-9-7

"Som un policia jubilat i un periodista addicte a la crònica negra, en un replà, on qualsevol pot sentir-nos, revivint una mort violenta que va tenir lloc fa trenta-sis anys. Però sentint-lo, sembla com si hagués passat ahir"


Desembre de 1976. Un indigent és trobat mort al calabós municipal en circumstàncies estranyes. En plena transició, les autoritats locals franquistes es limiten a tirar-hi terra al damunt, i ho obliden. Més de trenta anys després, l'autor ha accedit a expedients judicials, informes policials i articles de premsa de l'època, i ha entrevistat diverses persones (policies, polítics, periodistes, historiadors, activistes i funcionaris) relacionades amb el cas.

Fruit d'una investigació periodística, Martorell negre. Un mort i moltes preguntes és un híbrid entre el reportatge i la novel·la negra, crònica de successos i retrat del Martorell dels anys setanta.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative