9 de desembre del 2015

Les Biblioteques de L'H amplien el servei de préstec a ordinadors portàtils

[L'H digital, 9 de desembre de 2015]


Fins a 40 hores al mes

El servei de préstec d'ordinadors portàtils s'amplia a totes les biblioteques de la ciutat. A partir d’ara, les biblioteques de la Tecla Sala i la Bòbila i s’afegeixen a la de Bellvitge i la de la Plaça Europaon es poden utilitzar dins del mateix equipament. Els ordinadors estan equipats amb diferents programes i navegador d’Internet, que es connecta a través de Wi-Fi.
La biblioteca de la Tecla Sala disposarà de deu portàtils i la Bòbila, de cinc. Per la seva banda, Bellvitge renova els deu ordinadors que tenia i Plaça d’Europa en manté els cinc existents, que es renovaran el pròxim any.
El bibliotecari de la biblioteca de la Tecla Sala, Jose Luis de Blas, explica que “afegim un nou suport d’accés cultural i ala informació que servirà per aconsultar dades de la biblioteca i també per a fer treballs personals”.
Es tracta d’un servei molt acceptat. La Jessica Lamas n’és usuària i afirma que ”els portàtils tenen més avantatges perquè són més còmodes , més ràpids i la gent més joves estem més familiaritzats”.
Des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de L’Hopsitalet expliquen que les dades d’ús són molt bones. La biblioteca de la Plaça d’Europa, amb cinc portàtils, va tenir 1.846 sessions, l’any 2014. Entenem com a sessió la fracció d’una hora en què el portàtil està prestat. La de Bellvitge, amb 10 portàtils, ha tingut 3.999 sessions durant 2014.
El préstec de portàtils es fa dins del recinte de la biblioteca perquè els usuaris puguin fer-ne ús a qualsevol espai de la instal•lació. Els ordinadors estan equipats amb programes d'utilitat i navegador d’Internet, que es connecta a través de Wi-Fi. La informació es pot gravar o els fitxers es poden transferir per mitjà del port USB.
En els pròxims anys, les biblioteques de L’Hospitalet anirà ampliant el servei de portàtils a la resta d’equipaments amb l’objectiu de millorar l’atenció a la ciutadania i fer més profitosa l’estada dels usuaris en aquests equipaments. A més, Bellvitge tindrà vuit tauletes en prova i, si els usuaris són favorables a fer-les servir, se’n podrien comprar més.
Condicions d' ús
Per poder gaudir d’aquest préstec, s’hauran de complir les següents condicions:
Els ordinadors portàtils s'hauran de demanar i retornar al taulell de préstec de la biblioteca.
Per sol•licitar-ne el servei, els usuaris s'hauran d'identificar amb el carnet de la biblioteca i amb el DNI, NIE o passaport.
Els usuaris hauran de llegir, emplenar i signar el formulari de préstec que se'ls lliurarà a la biblioteca per formalitzar el préstec. En aquest formulari s'informarà de les normes i condicions de préstec del portàtil i de les sancions en cas d'incompliment.
Tots els usuaris que tinguin documents en préstec i que hagin superat el termini establert per a la devolució no podran fer ús del servei de préstec d'ordinadors portàtils fins que no els hagin tornat i no tinguin cap sanció pendent.
El servei de préstec estarà limitat per la disponibilitat d'ordinadors portàtils que hi hagi en cada moment.
En qualsevol cas, la biblioteca es reserva el dret de denegar el servei a un usuari quan ho cregui oportú, per causa justificada, apreciada discrecionalment en cada cas.
L'usuari és el responsable de l'ordinador durant el període de préstec. Per tant, no pot deixar l'ordinador a altres persones ni tampoc el pot deixar desatès en cap moment.
El període de préstec dels ordinadors portàtils serà de quatre hores com a màxim. En qualsevol cas, s'hauran de retornar al taulell de préstec 30 minuts abans que tanqui la biblioteca.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative