6 de març del 2015

El Japan Weekend, plat fort de les activitats del cap de setmana

[L'H digital, 5 de març de 2015]


Tampoc no faltaran els concerts ni les activitats infantils

El cap de setmana arriba a L'Hospitalet carregat d'activitats per a tots els públics. Els aficionats al manga i a la cultura japonesa tenen una cita amb una nova edició del Japan Weekend, mentre que els més petits de la casa podran escollir entre sessions de contacontes, teatre i fins i tot un taller de manualitats. 
Dijous, 5 de març
Els petits de la casa poden començar la tarda de dijous amb una sessió de "L'hora del conte" a la biblioteca de Bellvitge. santi Rovira explicarà les seves històries sota el títol "1,2,3 botifarra de pagès".
Si el que els ve de gust és fer volar la imaginació i despertar la seva creativitat, el seu lloc és al taller de manualitats basat en el llibre "Les tisores de Matisse", que s'organitza a la Biblioteca Central Tecla Sala a les 18 hores.

Mentre els "peques" fan manualitats, els grans podeu assistir, a la mateixa biblioteca, a la conferència "El còmic i el blues", a càrrec de Manolo López Poy, expert en aquest gènere musical i autor del llibre "Camino a la libertad".

Si sou més amants de les novel·les, també a les 18 hores, a la biblioteca de santa Eulàlia es presenta "El barri del sorral", de Begoña García Carterón. La història ens situa al segle XVII en una Barcelona que encara pateix les seqüeles del a Guerra de Sucessió.

Si voleu descobrir la història del barri de Bellvitge, el seu 50è aniversari és la millor excusa per fer-ho. Aquest dijous, a les 19 hores s'inaugura al Centre Cultural de Bellvitge la mostra fotogràfica "El nostre barri i els nostres veïns", de Lucía Gamu. La podreu visitar fins al 23 de març.

Una miqueta més tard, a les 20.30 hores teniu una nova cita a l'Oncle Jack amb el torneig de poesia en directe SLHam Poetry. Allà podreu descobrir una nova manera d'entendre i de fer poesia, mantenint l'essència del gènere, però adaptant-lo al segle XXI.

Divendres, 6 de març

La primera de les activitats que us proposem per a aquest divendres és un taller de filosofia a partir del text de la conferència amb la que Jean Paul Sartre va inaugurar la corrent existencialista. César Augusto Álvarez Lapuente serà l'encarregat de llegir i comentar la introducció al discurs "L'existencialisme és un humanisme". Una bona manera d'iniciar-se en aquesta disciplina. Començarà a les 19 hores a la biblioteca Tecla Sala.

Per a aquest divendres L'H Espai de Debat ens ha preparat una interessant trobada literària amb l'escriptor Victor del Árbol. El director de la biblioteca La Bòbila, Jordi Canal, s'encarregarà de conduir la conversa a la Bodegueta del Museu. Tot acompanyat de música, un cocktail i un sopar. Començarà a les 20 hores.

En l'apartat musical, divendres us tocarà escollir, perquè els tres concerts que us proposem comencen a les 21 hores. El primer, a l'Oncle Jack, amb la jove cantautora de L'Hospitalet Mireia Pozo, que presentarà alguns dels seus temes en un directe de petit format.

La segona de les cites musicals la teniu al Centre Cultural Collblanc La Torrassa. L'actor Jimmy Barnatán, que va decidir canviar les sèries de televisió per dedicar-se al blues, presentarà el seu nou disc, "Motorclub".

I per últim, el festival Barnasants torna a aterrar a l'auditori Barradas de L'Hospitalet de la mà de Rafa Mora (el cantautor) i Moncho Otero. Presenten "Versos de otro tiempo. Mujeres de la generación del 27".

Dissabte, 7 de març
Comença una de les cites destacades del cap de setmana. El recinte firal de La Farga acollirà fins diumenge una nova edició del Japan Weekend. Hi haurà conferències, gastronomia, concursos de cosplay i tornejos de videojocs, entre moltes altres activitats.

El matí de dissabte el podeu començar a la Biblioteca Central Tecla Sala amb l'espectacle familiar "El gran rebombori", de Roger Canals, que començarà a les 11 hores. Seguidament podreu participar, també en família, a la partida duplicada d'Scrabble, que estarà relacionada amb allò que veureu a l'espectacle.

A migdia també tindrà lloc la cercavila de l'abanderat, que forma part de la celebració dels Tres Tombs a L'Hospitalet. La comitiva sortirà del carrer Àngel Guimerà, a Santa Eulàlia, i recorrerà diversos espais fins arribar al barri de Sant Josep. Allà l'abanderat de l'any passat cedirà el testimoni al d'aquest any.

Si sou aficionats a les tradicions, la Cofradía 15+1 de L'Hospitalet escalfa ja els motors de la Setmana Santa amb la presentació del cartell i amb el pregó que es farà al Teatre Joventut a les 18 hores.

I la nit de dissabte la podeu tornar a dedicar a la música. L'Oncle Jackacollirà l'actuació dels guanyadors del certamen de cantautors de Viladecans, Daniel Guantes, Margot Vaum i Paula Navajas. Començarà a les 21 hores.

Diumenge, 8 de març
El Dia Internacional de les Dones començarà amb una masterclass de zumba a la plaça de l'Ajuntament de L'Hospitalet. Tothom que ho vulgui està convidat a participar i a descobrir per què aquesta activitat esportiva s'ha convertit en tota una tendència. Poseu-vos les bambes i estigueu preparats a partir de les 12 hores.

A la tarda teniu una nova cita a l'Auditori de la Torrassa amb el Teatre per a Tota la Família. Uns espera la companyia Desastrosus Cirkus amb l'obra "Aquí no hi ha ningú". Començarà a les 18 hores.

I per acomiadar el cap de setmana amb música us podeu acostar a les 19 hores fins a l'Auditori Barradas, a on la cantautora María José Hernándezrecordarà els temes i la figura de José Antonio Labordeta. El concert forma part del festival Barnasants.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative