5 de febrer del 2015

Sortida BCNegra. 3 de febrer de 2014.

[Altafulla Cas Obert, 4 de febrer de 2015]

Ahir alguns integrants del Club de Novel.la Negra d’Altafulla vam anar a les jornades de BCNegra. Teníem interès en conèixer alguns dels autors que més ens han agradat dels que hem llegit: Philip Kerr i Claudia-Betibú-Piñeiro.


Hi érem la Marta, la Lola, la Núria, la Marisa i el Luis B.
Aquest any la majoria de les conferencies i taules rodones es celebren al Conservatori del Liceu; La Capella s’havia quedat petita amb l’augment de lectors d’aquest gènere literari. El canvi d’ubicació ha afavorit que tots estiguéssim asseguts, cosa que era difícil en anys anteriors.
Vam veure i vam poder xerrar amb el Luis Gutierrez Maluenda, que ens va comentar que la traducció de Música Para los Muertos (Music for the dead) havia entrat dins del Top Five dels llibres de Novel.la Negra en anglès. Us deixo l’enllaç a la notícia.
http://www.crimefictionlover.com/2014/12/nagaisayonara-top-five-books-of-2014/
També vam veure a un altre “sospitós habitual”, el Jordi Canal amb qui vam comentar les jornades.
La Claudia Piñeiro va parlar de crims, de corrupció policial i de les etiquetes dels novel.listes dedicats al gènere negre. Em va agradar el comentari que va fer sobre la diferent percepció que del comissari Venturini han tingut els lectors als diferents països a on s’ha editat Betibú. Mentre que a Alemanya, que tenen molta fe en el “sistema” consideren que el comissari és el que protegeix tothom, a Argentina, que tenen confiança nul.la en les institucions els ha semblat que Venturini era el cap de tota la trama i el més dolent.


Però sens dubte qui va impressionar més a les noies va ser el Philip Kerr. No es posaven d’acord sobre si era interessant, atractiu o guapo, o tot alhora i a més amb sex-appeal, però qualsevol d’elles se l’hauria emportat a casa… a seguir parlant sobre la Novel.la Negra. A alguna la vam haver d’arrencar de la sala on estava signant perquè volia que li signés, tot i que no portava el seu llibre. Haig de reconèixer que té bona presència, sembla un gentleman, però sobre tot el que més m’ha atret d’ell és el seu sentit de l’humor britànic, que té el seu reflex al personatge de Bernie Gunther, que després de conèixer l’autor em sembla el seu “alter ego”.
Va parlar de la saga Gunther i va presentar el seu darrer llibre “Mercado de Invierno”, una novel.lanegra ambientada a la Premier Ligue amb un personatge que crida l’atenció: un entrenador portuguès, provocatiu i que vesteix d’Armani. Us recorda a algú?
BCNegra continua tota la setmana. Espero trobar-vos dissabte.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative