5 de febrer del 2013

Cicles de cinema especialitzat a les biblioteques de L'H

[L'H digital, 5 de febrer de 2013]


A Bellvitge, Can Sumarro, Josep Janés i la Bòbila

Quatre biblioteques de L’Hospitalet, Bellvitge, la Bòbila, Josep Janés i Can Sumarro, ofereixen cicles de cinema especialitzat.  Són activitats gratuïtes.
La Biblioteca de Bellvitge, en col•laboració amb el Centre Cultural, ofereix els 'Dijous de pel•lícula'. La propera sessió serà el 28 de febrer amb el filmArrugas, d’Ignacio Ferreres, un llargmetratge basat en el còmic de Paco Roca sobre dos amics ingressats en un geriàtric.
Finalment el 21 de març s’oferirà El Ilusionista de Sylvain Chomet, una pel•lícula francesa sobre la història d’un mag que inicia un viatge per trobar el seu lloc al món. Totes les sessions a les 18 hores.
Aquesta biblioteca és tota una referència pel que fa al cinema negre amb el títol Fem sortir els colors als clàssics. Es projectaran quatre pel•lícules, dos en blanc i negre i dos en color, remakes de les anteriors. Un clàssic, El último refugio, de Raoul Walsh, és el primer títol proposat per al 7 de febrer. El film de 1941, explica la vida de Roy Earle un cop ha sortit de la presó.
L’any 1955 el director Stuart Heisler va dirigir una nova versió sota el títolHe muerto mil veces, que es podrà veure el 14 de febrer. Un altra obra mestra, Forajidos, de Robert Siodmak, del 1946, es veurà el 21 de febrer, amb Burt Lancaster que debutava en el cinema. Tanca el cicle, el 28 de febrer, Código del hampa, de Don Siegel del 1964. Ambdues pel•lícules estan basades en el relat curt The Killers, d’Ernest Hemimgway, on dos assassins reben l’encàrrec de matar una persona. Les sessions comencen a les 19 hores.
Biblioteca Josep Janés
En el cicle Teatre i Cinema de la Biblioteca Josep Janés, es projectaran, a les 19 hores, tres pel•lícules sobre la vida i obra de William Shakespeare.Després de la projecció de Shakespeare in love, el proper 27 de febrer, es projectarà Miguel i William, d’Inés París, que relaciona Shakespeare i Cervantes a través d’una jove Leonor de Vibero.
Anonymous, de Roland Emmerich, especula sobre la possibilitat que Shakespeare no hagués escrit les grans obres per les quals s’ha fet famós. Aquest film es passarà el 20 de març.
Biblioteca Can Sumarro
La Biblioteca Can Sumarro ofereix pel•lícules amb un vessant científic i acompanya la projecció amb el comentari d’un especialista en la temàtica. Un cicle que es fa en col•laboració amb el programa Pessics de Ciència del Centre Cultural Sant Josep. El 6 de febrer es projectarà Los sustitutos, deJonathan Moscow, ambientada en un món futurista on els humans viuen aïllats i els robots són els seus substituts.
El 6 de març és el torn d’El viaje de Jane, de Lorenz Knauer, que explica la vida de Jane Goodall que fa 25 anys que ve decidir dedicar la seva vida a l’estudi dels primats a l’Àfrica. Totes les projeccions a quarts de set de la tarda.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative