10 de desembre del 2012

Vull llegir, necessito menjar

[L'H digital, 10 de desembre de 2012]



Les biblioteques bescanviaran llibres per aliments del 10 al 15 de desembre

Les biblioteques de L’Hospitalet endega aquest diluns, dia 10, un intercanvi solidari de menjar per llibres, una iniciativa que abastirà el Banc dels Aliments de Creu Roja. La recapta se centrarà en aliments bàsics i de llarga durada pel que fa a la seva conservació com ara llegums, oli i conserves de peix.
Arran d’una iniciativa semblant que l’escola Sant Josep-el Pi va dur a terme el curs passat, la Xarxa de Biblioteques es va decidir a encetar aquesta acció de caire assistencial, que es durà a terme del 10 al 15 de desembre. D’aquesta forma, aquests equipaments culturals contribuiran a la campanya d’assistència a les famílies més necessitades i en risc d’exclusió.
Núria Vila, coordinadora de la Xarxa de Biblioteques, ha explicat que han volgut posar en valor “que som espais públics de gran vitalitat social, de referència, per implicar-nos en un projecte solidari de primera necessitat”.
Creu Roja prestarà suport logístic i la infraestructura necessària perquè el projecte sigui reeixit. De la seva banda, les biblioteques editaran punts de llibre al·lusius i, segons ha indicat Núria Vila, també miraran “d’engrescar usuaris habituals perquè aquella setmana ens facin un cop de mà com a voluntaris”.
Llegums, oli i conserves
Els usuaris de les biblioteques que portin aliments rebran, a canvi, un llibre. L’intercanvi de llibres per aliments se centrarà en tres productes bàsics: llegums secsoli i conserves. Per què?
Creu Roja fa una crida a la ciutadania perquè focalitzi les aportacions al Banc dels Aliments en aquests productes perquè són molt de nutritius i saludables i proporcionen més d’un àpat a una família sencera. A més, cal tenir en compte que moltes famílies estan reduïnt al mínim el consum d’energia, fins i tot per cuinar, i que els plats de cullera es mantenen durant més d’un dia.
El mateix principi s’aplica a les conserves. En aquest cas es demana que siguin de tonyina i verat perquè són aptes per a famílies de qualsevol procedència cultural.
Creu Roja també té previst fer els dies 4, 5 i 6 de gener de 2013 una campanya específica de recollida de productes de neteja de la llar i d’higiene personal. Aquests productes, igualment necessaris per garantir unes mínimes condicions de dignitat, seran entregats per voluntaris a les persones grans que passen necessitats i que no tenen la capacitat econòmica suficient per fer front a aquestes despeses.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative