20 de desembre del 2012

L'escriptor Sebastià Bennassar organitza TIANA NEGRA, el primer festival de novel·la negra en català



TIANA NEGRA, el primer festival de novel·la negra catalana, reunirà els sospitosos habituals els propers divendres i dissabte 25 i 26 de gener de 2013, en aquest municipi del Maresme. Concebut pel periodista i escriptor Sebastià Bennassar, TIANA NEGRA neix amb l'objectiu de “prestigiar la literatura negra que es fa en la nostra llengua i donar-li un espai on es pugui debatre sobre el gènere”. 

Divendres 25 de gener a la tarda, la conferència inaugural, “La novel.la negra en català avui. Un gènere en molt bon estat de salut”, anirà a càrrec del mateix Sebastià Bennasar. Seguirà la projecció del documental del programa 30 minuts de TV3 Tor, la muntanya maleïda, i anàlisi del llibre de Carles Porta, Tor, 13 cases i 3 morts, amb la col.laboració de la periodista tianenca Gemma Liñan.

Dissabte 26 de gener al matí es farà una trobada entre lectors i autors, amb la presència de Lluís Llort, Sebastià Bennasar i Jaume Benavente, que presentaran les seves darreres obres. A la tarda, Jordi Canal, Jaume Rourera, Àlex Martín parlaran de les col·leccions La Cua de Palla, La Negra de La Magrana i Crims.cat. Després hi haurà el col·loqui “Investigadors singulars” amb Salvador Balcells, Pau Vidal i Marc Moreno. Seguirà “Va de negrotes: activisme i difusió del gènere, edició i creació”, a càrrec d’Anna Maria Villalonga, Marta Banus i Maria Dolors Sàrries. 

TIANA NEGRA tindrà lloc una setmana abans de la BCNegra. Serà doncs una magnífica manera d’anar fent boca per a la trobada que organitza Paco Camarasa i que ja és tot un referent internacional.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative