19 d’octubre del 2012

El Premi de Novel·la Negra L'H Confidencial rep 78 originals

[L'H digital, 19 d'octubre de 2012]


 L'obra guanyadora es donarà a conèixer el mes de gener

La setena edició del Premi Internacional de Novel·la Negra L'H Confidencial ja està en marxa. De moment, ha rebut 78 relats originals. Dels participants, tres són hospitalencs i predominen els textos presentats en llengua castellana. El guanyador es donarà a conèixer el proper mes de gener.
El Premi Internacional de Novel·la Negra L'H Confidencial, que convoca conjuntament L’Ajuntament de L'Hospitalet i Roca Editorial i que promou la biblioteca de la Bòbila, ha rebut 78 originals en la seva setena edició. Els participants procedeixen de llocs ben diferents. En guany hi ha tres hospitalencs, 45 de la resta de l’Estat i a nivell internacional de països com Mèxic, els Estats Units, Argentina, Holanda, Cuba, Xile i Finlàndia.

Les obres presentades han de ser inèdites, escrites en català o en castellà. En aquesta edició predominen clarament els originals presentats en llengua castellana. De fet, només tres estan escrits en català. El director de la Biblioteca de la Bòbila, Jordi Canal, afirma que tot i que es llegeix novel·la negra en català, no hi ha gaires autors catalans que n’escriguin, “la novel.la negra en català té poca volada”.

Un dels premis més prestigiosos

A partir d’ara, s’engega la maquinària i un lector especialista en novel·la negra triarà les millors novel·les. La decisió final la pren un jurat format pel responsable de biblioteques de L’Hospitalet, un representant de Roca Editorial, el director de la Biblioteca de la Bòbila i dos lectors del gènere que ha seleccionar aquesta biblioteca. El veredicte es donarà a conèixer el proper mes de Gener i el Premi s’entregarà el 16 de Març.

El Premi Internacional de novel·la Negra L'H Confidencial es va lliurar per primer copa l’any 2007 i és un dels premis de Novel·la Negra més prestigiosos i més ben valorats de l’Estat Espanyol. Jordi Canal afirma que “el jurat escull la que considera millor novel·la, sense cap tipus d’interferència”

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative