19 d’octubre del 2012

El PP retira la moció que denunciava censura a les biblioteques de la ciutat

[L'H digital, 19 d'octubre de 2012]

El Col·legi de Bibliotecaris de Catalunya ja ha alertat de la gravetat de l'acusació.

El portaveu del PP de L’Hospitalet, Juan Carlos del Río, ha anunciat que retiren la moció, que denunciava censura a les biblioteques públiques. Del Río ha afirmat que volen estudiar la demanda que tenen els diaris ABC, La Razón o La Gacera, així com la seva viabilitat econòmica. En aquest sentit, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris de Catalunya ha conclòs que no hi ha base per acusar de censura a les Biblioteques de l’Hospitalet.

A la moció, que finalment retirarà el Partit Popular de L’Hospitalet, s’acusava a les biblioteques públiques de la ciutat de censurar alguns diaris com ABC, La Razón o La Gaceta. El portaveu del grup municipal ha afirmat “que finalment no presentaran la moció per estudiar la viabilitat econòmica d’aquesta proposta, en moments de crisi econòmica”

De la seva banda, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya ja ha actuat d’ofici i ha demanat informació a les Biblioteques de l’Hospitalet. En aquest sentit, afirmen que “no existeix cap base seriosa per acusar de censura a les Biblioteques de l’Hospitalet sinó que hi ha criteris professionals raonats i de pes que donen suport a la selecció que en compra de material bibliogràfic es fa a aquestes biblioteques”

El Col·legi ha titllat de “greus les acusacions de censura fetes pel Partit Popular de l’Hospitalet. Són inadequades i falses, ja que la selecció de fons a les Biblioteques de l’Hospitalet es fa utilitzant criteris professionals clars"

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative