11 de novembre del 2011

Valls en negre


VALLS EN NEGRE. Nova proposta del Cine Club Valls i de l'IEV

Valls en negre és el títol del cicle d'activitats organitzat pel Cine Club Valls i l'Institut d'Estudis Vallencs per aquest mes de novembre, que comptarà amb cinc sessions en les que la novel·la i el cinema seran els protagonistes. (Descarregat el programa)

• El cicle començarà el dimarts 15 de novembre amb la participació de l'escriptora Cristina Fallaràs, guanyadora amb "Las niñas perdidas" del darrer Premi Internacional de novel·la negra L'H Confidencial, organitzat per l'Ajuntament de l'Hopitalet de llobregat i Roca Editorial, que ens explicarà el com, el què i el per què d'una novel·la negra. El dimarts 22 serà el dia de la xerrada "El cinema negre a Catalunya. La mirada de Joan Bosch", a càrrec de l'historiador de l'art, professor de la URV i especialista en cinema, José Carlos Suárez.

• Les pel·lícules que es projectaran els dies 17 i 24 de novembre són, respectivament, "A sang freda" i "Torna un desconegut", del director de cinema vallenc Joan Bosch. La tria d'aquest director no ha estat aleatòria, ja que en fer un cicle sobre cinema negre valia la pena recuperar a Valls alguns dels treballs que en Bosch va fer en aquest gènere a finals de la dècada del 50 i inicis del 60 del s. XX. Les projeccions es faran a la Sala d'Actes de l'IEV a partir de 2/4 de 10 de la nit.

• Per acabar, el cicle comptarà amb un vessant "pràctic" a través d'un Vespre negre a Sant Roc, que tindrà lloc el divendres 25 de novembre, en el que els assistents es posaran en situació a través de la dramatització de diversos fragments de novel·la negra, per part d'alumnes de Batxillerat Artístic de l'Institut Narcís Oller. La intenció és fer un recorregut per alguns dels clàssics del s. XX i acabar amb propostes que estan fent els autors més contemporanis i propers a nosaltres. Aquesta darrera sessió i les conferències començaran a 2/4 de 8 del vespre, i totes tindran lloc a la seu de l'IEV (carrer Jaume Huguet, 1 - Valls).

Per altra banda, durant tot el mes es podrà sentir al pati música de bandes sonores de cinema negre català i espanyol, amb obres entre d'altres del mestre Josep Solà, autor de la banda sonora de "Torna un desconegut", del director vallenc Joan Bosch.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative