9 de maig del 2023

La Bòbila participa en Creixell.Crims

 La Bòbila participa en les sessions prèvies de Creixell.Crims 

Creixell.Crims s'expandeix pel Baix Gaià i crea dos nous premis

S'han organitzat activitats prèvies al festival literari durant maig i juny

Anna Ferran
(Més Digital, 8 de maig del 2023)

El misteri i la intriga es donaran cita el 14 i 15 de juliol a Creixell. La localitat acollirà la segona edició del Creixell.Crims, el Festival de Novel·la Criminal en Català. Després de la bona acollida que va tenir el certamen l'any passat, enguany l'objectiu és consolidar-lo i expandir-lo cap a altres localitats del Baix Gaià, segons explica la seva directora, Raquel Gámez-Serrano, motiu pel qual s'han programat diverses activitats prèvies en localitats de la zona. A banda d'aquesta novetat, Gámez-Serrano explica que coincidint amb aquesta segona edició s'han creat dos nous premis literaris, que se sumen al II Premi Margarida Aritzeta-Vila de Creixell. Un d'ells reconeixerà la trajectòria d'escriptors de novel·la criminal en català, mentre que el segon serà el Premi Juvenil de Relats de Misteri Jordi Tiñena.

Justament, aquest guardó juvenil es va presentar el passat 27 d'abril a l'Institut Ramon de la Torre de Torredembarra, en el marc de les activitats prèvies. Els actes continuaran el pròxim divendres, dia 12, amb l'escriptora Rosana Andreu que presentarà el seu darrer llibre Una taca de sang a la Bibliocreixell. El 9 de juny, Cal Cabaler acollirà la conferència La mar i el crim, a càrrec d'Ilumi Ramos, directora de la Biblioteca La Bòbila, especialitzada en gènere criminal. El 15 de juny les activitats es traslladaran a Roda de Berà, on es durà a terme el Recital Criminal, un esdeveniment sorgit gràcies a la col·laboració entre Creixell.

Crims i el FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català, on es faran lectures amb l'acompanyament musical d'un saxo. L'última de les activitats prèvies es farà l'1 de juliol, dues setmanes abans de donar el tret de sortida al festival. Es tracta de la ruta literària dramatitzada Un passeig per Creixell i la seva història criminal, que mostrarà episodis foscos de la història de la vila i captivarà el públic amb uns relats dignes d'una novel·la de misteri.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative