3 de novembre del 2022

SYDNEY LUMET, PROTAGONISTA D'UN CICLE DE CINEMA NEGRE A LA BÒBILA

 [TVL'H, L'Informatiu, 3 de novembre 2022]


Alberto Valle rebrà dissabte el premi L'H Confidencial

Laura Alsina

La Biblioteca de La Bòbila comença el 4 de novembre un nou cicle de cinema negre, aquest dedicat al director Sydney Lumet. I un dia més tard, el 5 de novembre es farà l’entrega del premi L’H Confidencial a l’escriptor Alberto Valle per la novel•la “Todos habían dejado de bailar”.

La Biblioteca de La Bòbila posa en marxa un nou cicle de cinema negre que es farà tots els divendres del mes de novembre a les 18 hores. El cicle porta per títol “El Sydney Lumet de més de 499 seients”. La directora de Biblioteca de La Bòbila explica que Lumet va començar dirigint obres de teatre a l’off Broadway i que “va fer una gran carrera fent de directors d’actors”.

Durant el cicle es projectarà “Serpico”, “Asesinato en el Orient Exprés”, “Tarde de Perros” i “Antes que el diablo sepa que has muerto”. Ramos explica que a les pel•lícules de Lumet hi havia un fort component de crítica social.

Entrega Premi L’H Confidencial

L’escriptor Alberto Valle rebrà dissabte 5 de novembre el premi L’H Confidencial per l’obra “Todos habían dejado de bailar”. Un llibre ambientat a la Barcelona dels anys 70 amb l’arribada del jazz americà al barri del Raval i que descriu el que es va conèixer com el crim dels existencialistes, l’assassinat real d’un empresari al carrer Aragó.
A partir de les 19hores, la Biblioteca la Bòbila es vestirà de llarg per acollir un acte el fil conductor del qual serà “Una nit de Jamboree”. Xavier Theros, escriptor, poeta i antropòleg, serà el conductor de la vetllada més noir de l’any. L’actriu Queralt Albinyana llegirà alguns fragments de la novel•la i la cantant de jazz Atenea Carter, acompanyada de Pere Ferré als teclats, i Alba Ruiz, saxofonista, posaran el contrapunt musical amb interpretacions de jazz, la banda sonora del gènere negre.

El premi, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial, està dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel•la, i s’ha consolidat com un dels més prestigiosos del gènere negre.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative